El lector escriu

La inviolabilitat del rei Joan Carles I

La inviolabilitat del rei emparant-se amb la Constitució és del tot inconsistent, ja que el “Títol II. De la Corona” parla del rei com a cap d’estat i formant-ne part de llur estructura. Joan Carles I és rei emèrit i, per tant, resta fora de l’estructura de l’Estat. El cap de l’estat és el seu fill, constitucionalment inviolable. Per tant, si el rei emèrit en l’exercici de llurs funcions, en la situació de rei o d’emèrit, ha obtingut uns beneficis aliens al seu càrrec, cal investigar-ho.

El rei Albert de Bèlgica, després d’abdicar, va ser jutjat i condemnat. Caldria doncs que el Tribunal Constitucional dictaminés si procedeix crear una comissió parlamentària per investigar els fets. De ben segur que, malgrat les sospites, ratificaria la posició del govern i legalitzaria el buit jurídic.

Tanmateix, esperem que els tribunals suïssos i de la Gran Bretanya legitimin i esclareixin el comportament del rei emèrit.

Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia