Delinqüents de carretera reincidents

Un informe del Centre d'Estudis Jurídics del Departament de Justícia de la Generalitat ha revelat que el 70% dels conductors empresonats per delictes de trànsit són reincidents en la matèria. Aquesta dada té una rellevància significativa perquè demostra que la reforma del Codi Penal per perseguir els delinqüents de la carretera va ser i continua sent una eina necessària i eficaç per aïllar aquestes persones, que amb el seu comportament incívic i ara delictiu posen en risc la seva vida i la dels altres. Ara bé, la reincidència també en l'àmbit del trànsit demostra un cop més el fracàs de la pretesa funció reeducativa de la presó, i aquest és un problema cada cop més present que algun dia com a societat haurem d'afrontar seriosament. L'estudi en qüestió també aporta dades significatives del perfil dels infractors, com ara que el 50% compleixen condemna per haver conduït sota els efectes de l'alcohol i que la majoria també tenen antecedents per violència masclista.

És a partir d'aquest perfil psicològic que l'administració haurà de treballar per dissenyar nous programes de reeducació que s'ajustin a les necessitats d'aquests conductors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.