Un Sant Jordi que viu el present i prepara el futur

Un dels grans invents de Catalunya és la diada de Sant Jordi. Molt abans de parlar del maridatge de productes diferents, el llibre i la rosa van fer la perfecta unió, tant pel que fa a la seva significació objectual com metafòrica: la cultura i l'amor.

Que la diada de Sant Jordi és una diada rodona es pot comprovar per la facilitat amb què gent de fora passavolant i els nouvinguts que s'instal·len al país la fan seva de manera immediata. Per això cada cop són més les poblacions estrangeres que d'una manera o altra incorporen els trets identificatius de la nostra festa.

Aquesta aportació ens ha d'omplir d'orgull en constatar que als catalans se'ns pot reconèixer per aspectes positius i d'enriquiment personal i col·lectiu. Però aquesta porta no sols s'obre cap a fora. També ho fa cap a dins. Com s'ha pogut comprovar en aquesta diada, Sant Jordi no és un fet aïllat que neix i mor en 24 hores. El fet que hi hagi una festa popular de les lletres d'aquesta dimensió fa que la passió per les lletres creixi. En aquesta edició són molts els autors que han presentat obres d'un gran nivell, escrites i, per tant, llegides, en català. La literatura de nivell ha deixat de ser matèria exclusiva per als intel·lectuals i s'ha escampat arreu en convivència amb les obres de caire més popular.

En aquest Sant Jordi també ha tret el nas el llibre electrònic. Les noves tecnologies no són incompatibles amb el caliu humà, com s'ha demostrat en diverses propostes que han plantejat alternatives a la signatura del llibre però tenint en compte el caliu humà. La diada de Sant Jordi, per la seva dinàmica, no quedarà endarrerida en el camí de l'evolució del llibre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.