Editorial

Vox posa el PP al seu lloc

Les coalicions de govern que el Partit Popular ha formalitzat amb Vox en ajuntaments i comunitats autònomes i, en particular, el que finalment va signar ahir per al govern d’Extremadura demostren clarament que la cursa pel poder del PP de Feijóo és desenfrenada, no té cap escrúpol ni atén a principis i, a més a més, està alterant el terreny de joc polític a l’Estat espanyol. La líder del PP extremeny, María Guardiola, va descartar la possibilitat de governar amb Vox perquè “negava la violència masclista”, però ha fet exactament el contrari del que va proclamar, i el seu dramàtic gir de 180 graus no només enterra més profundament el valor de la paraula del polític a l’Estat espanyol i l’antic prestigi de la política, sinó que posa la conquesta del poder per sobre de qualsevol valor o principi, fins i tot per damunt del consens social, absolutament majoritari, respecte a la lluita frontal contra la violència masclista i el necessari respecte a les centenars de víctimes d’aquesta xacra, que s’acumulen any rere any.

I això és més greu del que el senyor Núñez Feijóo i el seu partit (PP) volen projectar a la societat perquè els pactes amb Vox no els passin factura el 23 de juliol. La qüestió és que els polítics no són les seves paraules –com hem vist–, sinó els seus fets, i no n’hi ha prou de dir que estàs en lluita contra la violència masclista. Cal actuar en conseqüència i no és compatible combatre frontalment una realitat dramàtica, que suposa la mort de desenes de persones cada any, i alhora aliar-te i formar governs amb aquells que la neguen, la relativitzen i no creuen necessari enfrontar-s’hi. Algú pot pensar que en termes de pragmatisme aquí guanya el PP perquè acumula poder i aplana el camí de La Moncloa i també guanya Vox perquè introdueix els seus postulats i marcs mentals a les institucions de govern, però la realitat és més àmplia. El PP ja era lluny del centre, però la seva aliança estratègica amb Vox desmenteix també la seva presumpta moderació, per molt que s’esforcin a disfressar-ho després. Ho hem comprovat fa uns dies amb les mesures anticatalanes al País Valencià i les Illes i ho comprovem ara amb un pacte antisocial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia