Editorial

El setge a Sánchez, a Barcelona

L’espanyolisme ha convocat una manifestació aquest diumenge a Barcelona per aixecar, un cop més, la bandera de l’immobilisme, aquest cop contra la possibilitat d’una llei d’amnistia per als represaliats del Procés i contra qualsevol pas que pugui conduir a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. No cal dir que hi tenen tot el dret. Un dels trets diferencials de la democràcia i dels que realment hi creuen és que els drets fonamentals es respecten sempre i es defensa el seu exercici, fins i tot per part d’aquells que no els respecten quan contradiuen els seus objectius ideològics. I és un fet que aquesta manifestació el que pretén és negar el dret a l’autodeterminació del poble català, impedir que els catalans puguin exercir-lo decidint el seu futur democràticament en un referèndum i evitar que una eventual llei d’amnistia aprovada pel Congrés dels Diputats aturi la repressió judicial exercida per l’Estat espanyol arran del referèndum de l’1 d’Octubre del 2017.

El que resulta especialment paradigmàtic d’aquesta convocatòria és que pretengui oposar-se i boicotejar el normal funcionament de la democràcia, que en aquest cas és la negociació d’uns acords polítics per a la investidura de Pedro Sánchez en el marc de les majories polítiques sorgides de les eleccions del 23-J. Perquè aquesta és l’espoleta de la convocatòria i l’única motivació dels partits de la dreta espanyola (Partit Popular, Vox i Ciutadans) per donar suport a la manifestació, per animar els seus militants, votants i càrrecs a sumar-s’hi, i per organitzar autocars que portin manifestants des de diverses capitals de l’Estat espanyol. Una expedició que persegueix el miratge d’una Barcelona contrària a l’amnistia que no existeix, com tampoc existia la que es va manifestar contra els indults (uns 200 manifestants) o contra la reforma de la sedició (mig miler de persones). La cita de demà no ve a Barcelona a buscar solucions, concòrdia ni diàleg, ans al contrari, alimenta clarament la confrontació i la provocació, pretén exportar a Catalunya la batalla ferotge pel poder a Espanya, i serà un nou assalt en la pugna entre Abascal, Feijóo i Ayuso per liderar el setge a Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia