Editorial

EDITORIAL

L'FP, una oportunitat necessària

L'impacte de la crisi econòmica i la falta de tècnics mitjans qualificats han estat dos factors clau que han fet disparar la demanda de matriculacions dels cicles formatius de formació professional. Les dades són reveladores: dels 71.697 estudiants matriculats el curs 2006/2007 hem passat a pràcticament els 100.000 el curs 2010/2011. L'evolució demostra que aquests estudis, percebuts equivocadament com el germà petit del sector de l'educació, són la sortida de molts joves que han perdut la feina i han tornat als estudis per obtenir una titulació que els permeti una reinserció laboral amb condicions i garanties.

Avui és innegable que les necessitats del sistema productiu han situat l'FP com un dels pilars del sistema educatiu, malgrat que queden pendents reformes estructurals que permetin adequar l'oferta d'estudis a la demanda d'oficis. De la mateixa manera que per ser competitius necessitem professionals amb estudis superiors per ocupar llocs de màxima responsabilitat, igualment necessitem tècnics mitjans qualificats, perquè el teixit industrial de la petita i mitjana empresa així ho reclama. És per això que cap govern no es pot permetre desaprofitar aquesta oportunitat per continuar creient i invertint en els cicles formatius de la formació professional.

L'oferta formativa i l'orientació dels estudiants per escollir l'especialitat són dos aspectes clarament millorables que els departaments d'Educació i Treball hauran d'abordar amb urgència. L'oferta d'estudis encara està per sota de la demanda i la falta de places és un problema que l'administració no es pot prendre amb calma ni, encara menys, amb frivolitat. Cal ampliar l'oferta de places i cal ampliar l'oferta d'estudis. Aquest és el camí que reclamen els estudiants que aposten per l'FP i aquest és el camí que reclamen les petites i mitjanes empreses del país que necessiten tècnics amb aquesta formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.