Una oportunitat perduda

El govern de la Generalitat no promourà cap llei sobre la prostitució, almenys en la legislatura actual. La polèmica que es viu a Barcelona arran de la difusió d'unes imatges en què es veuen prostitutes i turistes mantenint relacions sexuals al mig del carrer no alterarà els plans de l'executiu, que descarta liderar la regulació d'aquesta activitat a causa de les divergències que els tres socis que l'integren –PSC, ERC i ICV-EUiA– mantenen sobre el model a aplicar.

La regularització de la prostitució és un dels grans reptes de la societat actual. Fa tres anys, tot i disposar d'un esborrany de projecte de llei, la Generalitat ja va descartar impulsar el debat, necessari, que l'ha de fer possible. Ara com ara fa el mateix. La postura és legítima, i més tenint en compte que el govern de l'Estat tampoc no ha mogut ni un dit per afrontar aquesta qüestió ni per resoldre les mancances d'una llei d'estrangeria que complica encara més la lluita contra les màfies organitzades. O sigui que caldrà esperar. I mentrestant caldrà assistir a operacions d'imatge, com la d'ahir a la nit a Barcelona, que no busquen res més que calmar els ànims fins que la polèmica revifi d'aquí a uns mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.