Opinió

Full de ruta

Que vingui Pablo Iglesias

Tot l'any sentint que els comuns han decantat no sé quants milions d'espanyols a favor del dret a decidir. Ara és l'hora que vingui Pablo Iglesias a la Diada Nacional

Que vingui. Que vingui Pablo Iglesias a la Diada Nacional. Quan dic a la Diada vull dir la mobilització de la Diada. Quan dic la mobilització de la Diada, em refereixo, és clar, a la dels centenars de milers de persones. La manifestació independentista. La de l'ANC i Òmnium. La mateixa a la qual acudirà Ada Colau. Si hi va Ada Colau, per què no hi hauria d'anar Pablo Iglesias? És més, si hi va Albano-Dante Fachin, que és el secretari general del seu mateix partit a Catalunya, per què no hi hauria d'anar Pablo Iglesias? Que digui que hi va per expressar la seva crítica al maltractament català per part del govern del PP, o que hi ha més motius per anar-hi que per no anar-hi, o que hi va per trencar el sentit plebiscitari que alguns volen inferir a la Diada, que són els arguments adduïts per part de les confluències per explicar la seva presència a l'acte. Que n'hi digui manifestació sobiranista i llestos. Si ens vam inventar això del catalanisme, on hi cap tot, també podem fer el mateix amb el sobiranisme, que hi entri tothom. Que triï: Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt, Berga. Pablo Iglesias a Berga, patim, patam, patum. Quan Colau va manifestar la intenció de ser-hi, com a alcaldessa de tots, Iglesias va aplaudir-ho perquè la Diada és “de tots”. Justa: de tots també l'inclou a ell. Si Iglesias vingués a la Diada seria el centre de totes les mirades, el gran protagonista de l'Onze de Setembre, com quan Mariano Rajoy va venir a celebrar el Sant Jordi al palau de Pedralbes. Gran cop d'efecte. Tot l'any hem sentit dir que els comuns han decantat no sé quants milions d'espanyols a favor del dret a decidir. Doncs ara és l'hora! Ara és l'hora que vingui Pablo Iglesias a demostrar coherència, conseqüència i fraternitat. La seva presència podria aplanar el terreny a una investidura alternativa a Rajoy, seria un bon acostament als independentistes, ja només faltarien el socialistes. Que vingui, que vingui Pedro Sánchez a la Diada, si vol ser president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia