Opinió

A la tres

Avui toca a Madrid

“S'equivoquen
si pensen que anar als tribunals és la via per posar fi a l'independentisme

Avui assistirem a un nou capítol del serial judicial gestat pel govern espanyol pel 9-N. L'exconseller de Presidència, ara diputat, Francesc Homs declararà aquest matí davant del Tribunal Suprem com a responsable d'un delicte d'allò més greu: haver facilitat l'exercici d'un dret tan democràtic com el dret al vot. Per aquest mateix delicte seran jutjats en un futur l'expresident Mas, l'exvicepresidenta Ortega i l'exconsellera Rigau, tal com ha confirmat aquesta setmana el TSJC. Fa unes setmanes, en el mateix acte en què la fiscal general de l'Estat ens advertia davant de les màximes autoritat de l'Estat espanyol que actuarà en vista del desafiament a l'estat de dret de l'independentisme, el president del Suprem manifestava que als jutges els sabia molt greu haver d'escoltar que la justícia no era independent i que estava polititzada. Sembla mentida que al senyor Carlos Lesmes li estranyi que la gent pensi així, quan el cert és que els fets parlen per si sols.

El cas del 9-N és un clar exemple de politització de la justícia, és un judici polític amb totes les lletres. Es tracta de combatre als tribunals allò que és incapaç d'abordar des de la política, de reconèixer que una part molt important dels catalans, la majoria, han optat per dotar-se d'un estat propi. Vistos els fets no queda dubte que el govern popular, en una croada en la qual, no ho oblidem, no estan sols, té tot els instruments judicials de què disposa, el Tribunal Constitucional inclòs, treballant contra el que anomenen desafiament independentista.

Avui viurem un nou capítol, i avui a Madrid comprovaran la força que hi ha darrere del 9-N. Representants dels partits i entitats independentistes estaran al costat d'Homs i representaran els més de dos milions de persones que van participar en aquella festa de la democràcia que va ser el 9-N. S'equivoquen si pensen que aquesta és la via, el que fan és refermar la voluntat de tirar endavant per construir un nou estat on permetre als ciutadans pronunciar-se sobre el seu futur sigui un dret i no un delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia