Opinió

Keep calm

Les targetes ‘black'

Sembla que la societat comença a veure malament la utilització del diner negre, falsejar els valors dels pisos
i el tràfic d'influències

El daltabaix del PSOE, la futura legislatura espanyola, el futur del procés independentista i alguna altra curiositat estan amagant informativament, encara que sigui provisionalment, el judici de les targetes black. El jutge dirà el que li sigui convenient. Un escàndol, incloses les declaracions de Rato. Restaurants, agencies de viatges, cases de cites, de massatges eròtics i sensitius, joieries i altres llocs de luxe van haver d'abaixar la persiana a mesura que s'anaven saben detalls de l'escàndol de les targetes que Rato diu que eren totalment legals i que Hisenda avalava. En diuen targetes opaques i bàsicament servien per ser un penques i amagar tributs. Per allò de la curiositat periodística, i perquè serveixi d'exemple, recordo un polític que va demanar al cambrer que li fes una factura per divuit menús quan només eren dos a taula i pagar amb una targeta del “partit”. Diuen, que ara no passa.

Estem en un moment polític especialment delicat que es barrejarà amb judicis com ara l'afer Gürtel, l'afer Palau, els de l'Andalusia socialista i els ERO, els de València i els de Madrid de l'època del PP, etc. Fóra interessant no perdre detalls d'aquests judicis en un país que ha anat més enllà del Lazarillo de Tormes. Robava una mica per poder menjar i viure una mica millor. L'escàndol s'ha fet més gros...

Per les lleis que s'han aprovat o pel pànic de sortir als papers o per mesures correctores, sembla que ara no serien possibles els afers de la família Pujol, l'elefant de Botswana, els afers Filesa, el Roldán, Bárcenas, la Púnica, els ERO i tants d'altres que han estat la vergonya nacional.

Afers esmentats han estat jutjats i d'altres estan en espera. Sembla que la societat comença a veure malament la utilització del diner negre, falsejar els valors dels pisos i el tràfic d'influències. Caldrà veure en què pot quedar judicialment. Políticament, sense netejar el passat, serà difícil recuperar la credibilitat política. Tot i que quedaran les hemeroteques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia