Opinió

Més enllà del PowerPoint

Sorprèn que malgrat els casos de corrupció, el PP segueixi tenint un electorat capaç d'exculpar-lo

Mentre el senyor Rajoy espera assegut al seu sofà de La Moncloa que el PSOE cusi les seves ferides i decideixi verbalitzar allò que tothom sap que passarà, la principal trama de corrupció del PP, finalment, està sent jutjada a l'Audiencia Nacional. Per molt que el PP s'entesti a dir ara que el partit està més net que una patena, el cert és que s'està destapant tot un entramat delictiu que supera qualsevol sèrie de ficció mafiosa. Ara que ha arribat han començat a declarar els penedits –es van beneficiar dels negocis il·legals i ara pretenen treure un benefici penal–, sabem com es lliuraven donatius altruistes al partit del carrer Gènova mentre es cruspien un bon chuletón amb Bárcenas i Correa, o com corrien els sobres amb la mòdica quantitat de 150.000 euros per aconseguir tal o qual contractes amb desviacions de pressupost de fins al 35%. I també aquesta setmana ens hem assabentat que mentre la trama Gürtel treballava a tota màquina, el partit ara lliure de corrupció havia distribuït un manual, amb PowerPoint inclòs, que instruïa alcaldes i regidors sobre com esquivar els controls del Tribunal de Comptes per finançar-se irregularment. Un manual, ves per on, on no cal ser un geni de l'economia per entendre com desviar fons i donatius a finançar campanyes electorals.

El PP no deixa de sorprendre'ns. Està vist que en pots esperar qualsevol cosa. Com tampoc deixa de sorprendre que malgrat les més de trenta trames en què està implicat, amb més de 500 imputats, segueixi tenint un electorat fidel, captiu en dirien alguns, que és capaç d'exculpar, de romandre impassible davant l'escàndol de la corrupció, davant l'incompliment flagrant de les lleis. Uns votants que donen per inevitable la corrupció i que converteixen en un fet excepcional la legalitat. Gràcies a això, l'ara president en funcions va comptant, assegut al seu sofà de La Moncloa, els dies que falten per a la seva investidura, mentre contempla el PowerPoint que li certifica d'on vindran les abstencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia