Opinió

De set en set

El vi grec

El passat 29 de setembre més de dues-centes persones van assistir expectants a l'acte d'inauguració al Museu d'Arqueologia de Catalunya de l'exposició El vi grec. De l'antiguitat als cellers catalans actuals. Marcel Gorgori exercia de mestre de cerimònies i anava donant la paraula al director de la casa Josep Manuel Rueda, al comissari de l'exposició Xavier Aquilué i al director general de Patrimoni de la Generalitat Jusèp Boya. També va intervenir amb la seva saviesa clàssica i del món del vi, Joan Gómez Pallarès, i amb diàlegs lúdics i lúcids dels actors de Glops es van intercalar les intervencions apassionades i apassionants de Josep Roca i de Sara Pérez.

El públic dret seguia amb interès i silenci reverencial les intervencions i sense fer gaire cas dels tastos que hi havia preparats es va abocar a la visita a l'exposició que s'acabava d'inaugurar i que es podrà visitar fins al 29 de gener. En un espai esglaonat, de feixes, es proposa un itinerari pel món del vi que ens descobreix de feixa en feixa els objectes arqueològics que il·lustren la cultura del vi en la Grècia antiga. L'oinos (vi) i la seva significació, la producció, de la vinya a la copa, l'acte de beure i la cerimònia que l'acompanyava en els ambients domèstics i en les celebracions, la mitologia al voltant de Dionís. Entrem en el punt de contacte entre grecs i ibers quan l'intercanvi entre uns i altres va dur a les terres de Catalunya la cultura del vi. L'exposició fa un salt final de l'antiguitat a la contemporaneïtat i ens mostra l'impacte de la cultura clàssica en els cellers actuals, les marques, els noms impregnats sovint dels temps remots; una enoteca i una biblioteca ens posa en contacte amb l'actualitat.

Conferències, seminaris, debats, visites guiades, activitats familiars i tastos són la garantia que l'èxit del primer dia durarà fins al darrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia