Opinió

Keep calm

El 6 i el 8 de desembre

És impossible que el govern i l'Església es posin d'acord per fer una agrupació de festivitats i s'avinguin a un canvi de calendari

Demà dimarts és festa i dijous també. Això vol dir que més d'un aprofitarà per fer una setmana de vacances i que d'altres faran un cap de setmana llarg de quatre dies. Amb aquesta situació es reobre el mateix debat que fa cinc anys. Els empresaris denuncien que treballar un dia sí i un dia no és un dèficit del sistema i els perjudica el negoci. Els sindicats responen que els números surten igual al cap de l'any. El calendari laboral del 2016 ha tingut més ponts i aqüeductes que el del 2015. En total, quatre ponts i l'aqüeducte del desembre, que no hi era des del 2011. Tècnics de recursos humans coincideixen a dir que, tot i que les empreses s'organitzen el volum d'activitat, l'eficiència baixa perquè sempre hi ha algú que no hi és.

Agrupar les festivitats del 6 i el 8 de desembre és impossible. Demà, festa política. L'aniversari de la Constitució, intocable per al govern, tot i que uns pocs “desobedients” volen que sigui laborable perquè consideren que no tenen res a celebrar. Pel govern espanyol, la Constitució és sagrada; un aniversari que ha de ser festiu per a tots els espanyols i que data dels inicis de la democràcia després de la dictadura. Dijous, la Immaculada Concepció, festivitat intocable per a l'Església. Els creients del catolicisme creuen que la Puríssima va ser la mare de Jesús i està lliure de tot pecat.

Cada una per la seva banda, i per als devots, les dues festivitats tenen una forta càrrega emocional. És impossible que el govern i l'Església es posin d'acord per fer una agrupació de festivitats i s'avinguin a un canvi de calendari.

Teòricament, el govern espanyol i l'Església tenen bones relacions; pràcticament es miren sempre de reüll i amb desconfiança. La classe política manté diferencies ideològiques profundes amb l'Església, a banda d'econòmiques, perquè l'Església és la institució que acumula més propietats de patrimoni fora del control tributari de l'Estat; unes relacions que fan impossible un canvi de calendari, malgrat que facin anar malament molts ciutadans que volen combinar festa i treball de manera més organitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia