Opinió

Keep calm

Amb l'ai al cor

Aquests dies predomina una forta dosi de gesticulació quant la realitat és que s'apilonen problemes reals que no se solucionen

El Parlament de Catalunya torna a estar amb l'ai al cor. Pressupostos del 2017? Se'n desconeix el futur. Demà començarà el debat a la totalitat i, si s'obté llum verd, es podrien aprovar al vuit i nou de febrer. Possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell? Dependrà de la jutgessa del TSJC. Tot indica que si tira endavant una inhabilitació no serà immediata i aquest darrer ple de l'any el presidirà de dalt a baix la presidenta Forcadell. L'ai al cor al Parlament continuarà amb les decisions que la mesa del Parlament prengui demà sobre els diputats de la CUP que van estripar les fotos de Felip VI a la sala de premsa del Parlament. Les amonestacions van des de 600 euros fins a l'expulsió definitiva de la cambra. Tot indica que la mesa només actuarà en el cas que tingui una ordre judicial damunt la taula. Tot fa preveure que la mesa amb majoria de Junts pel Sí no voldrà fer res i observarà el gest de l'estripada com un gest de llibertat d'expressió. El final de festa serà culminat amb el pacte del dret a decidir de divendres vinent.

Avui comença la setmana gran del Parlament. És l'última setmana de ple de l'any amb l'ai al cor controlat.

Hi ha la possibilitat que m'equivoqui: el pressupost s'aprovarà. De moment, i fins de aquí a uns mesos, Forcadell no serà inhabilitada. La CUP només serà advertida sense que li siguin imposades sancions parlamentàries per l'esparracada de fotos del rei.

És un panorama perquè el govern de la Generalitat, Junts pel Sí que li dona suport i fins i tot la CUP es puguin menjar els torrons de Nadal amb una certa calma després de l'ai al cor que els espera viure per aquesta setmana.

La política té certes escenes de teatralitat i aquests dies predomina una forta dosi de gesticulació quant la realitat és que s'apilonen problemes reals que no se solucionen. Encara és més real que malgrat tot, fins ara, la CUP deixa governar el govern de la Generalitat per molt que demani la dimissió del conseller d'Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia