Opinió

Keep calm

La dimensió desconeguda

És l'expressió amb la qual Artur Mas va definir els darrers terminis del procés sobiranista

La setmana passada havia de ser la “setmana triomfal” d'ERC i del seu líder, Oriol Junqueras, amb motiu de l'aprovació dels pressupostos del 2017. Hi hagut entrevistes radiofòniques, televisives, etc... La setmana es va veure embolicada per les deliberacions de Santi Vidal. A ERC, els va trencar l'anunci de la bona nova pressupostària.

A partir d'avui, dilluns, la “setmana triomfal” se la podria atribuir l'antiga Convergència i, sobretot, el seu líder, Artur Mas. Mediàticament, la passejada des del Palau de la Generalitat fins al palau del TSJC amb l'escenografia de passar per sota l'arc de triomf no tindrà preu en el mercat de la imatge. Hi haurà minuts gloriosos de televisió i els mitjans de comunicació seguiran fil per randa com Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega van cap als jutjats per declarar. És en aquell moment quant s'entrarà a l'anomenada “dimensió desconeguda”. És la fase que va ser batejada per Artur Mas per definir els darrers terminis del procés sobiranista. Perquè, se sap com s'entra en un jutjat i mai com se'n surt. En aquest cas, la fase desconeguda podia implicar una inhabilitació dels tres polítics i cal veure com reaccionarà avui la ciutadania pels carrers de Barcelona. De sempre he cregut que Artur Mas ha complert les dues fases per sentir-se satisfet: la d'aprendre i la de fer. Ara li toca deixar fer, tot i que amb la imatge mediàtica d'avui podria ser el millor candidat per a unes properes eleccions.

En el PDeCAT, no els va bé la imatge de l'operació de la Guàrdia Civil de dijous passat al matí, contra el presumpte finançament de CDC. El tema mai no acaba d'ésser aclarit i confon els que tenen bons propòsits de les noves fornades de CDC, ara PDeCAT. Casualitato No. Però, de ben segur que el recordatori del 3 per cent resta més que no pas suma, i no té res a veure amb la majoria de ciutadans que volen i defensen l'independentisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia