Opinió

A la tres

Va de democràcia

“S'equivoca qui pretengui torpedinar el procés amb el cas Pujol

El cas dels Pujol Ferrusola forma part de la munició que utilitza l'espanyolisme contra l'independentisme. És un fet constatat que en la seva estratègia d'intentar torpedinar el procés no hi ha res més fàcil que posar en portada dels diaris de Madrid, i també d'aquí, els milions (alguns en pessetes) que l'expresident i la seva família van amagar durant anys a Andorra. No ha de sorprendre, doncs, que es vagin desvelant amb comptagotes i de manera calculada detalls de la investigació policial coincidint amb dates claus com ara la declaració davant del TSJC de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de la secretària primera de la mesa, Anna Simó, per haver permès que es debatés i es votés sobre el referèndum i el procés constituent. Una nova maniobra per tapar una ofensiva judicial que té com a objectiu censurar l'exercici de la llibertat d'expressió d'una cambra parlamentària elegida lliurement i democràticament.

Qui comanda aquesta anomalia democràtica envers el Parlament, que està sent vista amb preocupació pels països de l'entorn, confia que l'actuació delictiva dels Pujol Ferrusola contribueixi a torpedinar el procés, però els fets van en una altra direcció. Pujol no és el procés i els que porten el país cap a la independència no són, ni de bon tros, els seus hereus. És més, si n'hi havia, ja s'han tret la bena dels ulls fa molt de temps, l'expresident ha deixat de ser un referent.

L'intent de rebaixar l'impacte de l'ofensiva judicial contra la presidenta i la mesa pot semblar efectiu a curt termini, però els fets demostren que la cambra i el govern continuen treballant amb l'objectiu de celebrar el referèndum, amb una societat darrere que els empeny. Les declaracions de membres de la mesa davant del TSJC continuaran i la querella per la compra d'urnes iniciarà el seu curs. Novament el govern espanyol, davant la impossibilitat d'afrontar per la via política una qüestió política, tria la judicial. Fins al punt de voler prohibir la compra d'unes urnes, element necessari per exercir la democràcia. Això, senyors, va de democràcia, no de Pujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia