Opinió

De reüll

A tota velocitat

El govern espanyol aplicarà mesures coercitives severes

Ni 24 hores ha trigat Mariano Rajoy a escriure la carta de resposta a Carles Puigdemont. El president espanyol no volia dilatar l’exhibició de contundència que li demanen els seus, per si algú es posava nerviós. L’executiu espanyol va afrontar l’escenificació catalana de l’última oferta formal a Madrid amb un contraatac discursiu per equiparar la proposta amb un cop d’estat. Tot va coincidir amb la misteriosa filtració d’un presumpte esborrany de la llei de transitorietat jurídica a un diari espanyol. La radicalitat del text contrastava amb les bones paraules que els tres pesos pesants del govern català van entonar a Madrid. I ja tenien tela per embolicar l’argumentari.

A jutjar per la bel·ligerància amb què Rajoy i els ministres responen verbalment a la petició catalana d’un referèndum, el govern espanyol no s’estarà d’aplicar mesures coercitives d’allò més severes, si cal, per impedir la votació, i caldrà veure fins a quin punt estaran disposades a col·laborar-hi la resta d’institucions de l’Estat, tenint en compte que poden acabar dinamitant l’estat de dret que al·leguen defensar. Com que difícilment podrien assumir el cost d’impedir el referèndum al carrer un cop organitzat, Rajoy pretén avortar-ne la gestació. La fiscalia ha demostrat estar disposada a presentar querelles contra intencions polítiques, al marge dels fets. El procés es desencadena a tota velocitat. Cordeu-vos bé el cinturó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia