Opinió

A la tres

Nosaltres som turistes

“Gràcies al ‘low cost’ el turistes venen a Barcelona i nosaltres a d’altres ciutats europees

El turisme s’ha convertit en el principal problema dels barcelonins, segons l’últim baròmetre municipal, deixant en segon lloc l’atur, que havia encapçalat el rànquing de problemes en els últims nou anys. Barcelona s’ha convertit en una destinació turística de primer ordre, la quarta capital europea que rep més turistes, i això té els seus peatges. Massificació de certs espais públics, augment dels preus dels lloguers, amb la consegüent expulsió dels veïns del barri i la proliferació de pisos turístics, degradació comercial en certes zones de la ciutat, problemes d’incivisme... Certament, a la ciutat li costa de digerir l’arribada de més de vuit milions de turistes anuals, i la gestió del fenomen no està sent gens fàcil per a les autoritats municipals. Ara, d’aquí a criminalitzar el turisme i perseguir turistes...

Si a Barcelona hi arriben tants turistes és gràcies als vols de baix cost, que suposen més del 60% dels vols que operen a l’aeroport de Barcelona. El fenomen low cost ha permès viatjar a aquells que no ho feien mai, i viatjar dues o tres vegades l’any a aquells que només ho feien un cop. I això ho hem d’aplicar al fet que els turistes visiten Barcelona i també als barcelonins, i als catalans, que visiten Londres, París, Roma, Amsterdam, capitals que encara reben més visitants que la ciutat comtal i que també pateixen la massificació de certs espais públics, amb un centre ple d’hotels i apartaments turístics, i amb botigues i restaurants destinats als visitants estrangers.

Perquè gràcies al fenomen low cost –vols i allotjament–els turistes venen a Barcelona com nosaltres anem a d’altres ciutats europees, i no ens criminalitzen ni ens reben amb cartells del tipus “Barcelona is not your fucking shopping center” o ens increpen quan entrem a un hotel. Que cal trobar solucions per gestionar el turisme és evident, i que aquestes siguin consensuades per totes les parts implicades. El que és un error és culpar el turisme de tots els mals de la ciutats i fer que aquest missatge arreli entre els barcelonins. Perquè no hem d’oblidar que nosaltres també som turistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia