Opinió

A la tres

Inhabilitats

“El missatge del Suprem és ben clar, només sortiràs de la presó si abandones el teu projecte polític

El Tribunal Suprem ha acordat, injustament, mantenir Oriol Junqueras a la presó, fet que suposa un cop sense precedents a l’estat de dret. L’acte dels tres magistrats sentencia el vicepresident i el condemna a no poder exercir el seu dret, reconegut a la Constitució, de participació política, alhora que menysté totes aquelles persones que el van votar. De manera unànime la sala, en el moment que el manté a presó, l’inhabilita per fer política però, el que és més greu, li deixa ben clar que en tant que no ha renunciat a les seves idees polítiques no el pot deixar en llibertat. Perquè els magistrats, en un exercici que depassa el que hauria de ser l’acció judicial, prejutgen quina serà la seva actuació política futura. Entén que la defensa del diàleg i la negociació que propugna el líder d’ERC només va adreçada a aconseguir que l’Estat reconegui la independència de Catalunya. D’aquesta manera s’empara en la possibilitat d’una reiteració delictiva per mantenir-lo tancat en una cel·la. Estem davant una inhabilitació política de facto. El missatge és ben clar, només sortiràs de la presó si abandones el teu projecte polític. Perquè l’escrit ho deixa ben clar: es pot tenir qualsevol posició política, fins i tot aquelles que defensin la desaparició de la Constitució, es pot defensar l’opció independentista, però en cap cas dur a terme actuacions encaminades a aconseguir-ho. D’aquesta manera barra qualsevol opció a fer política. On queda la política?

Un cop l’Estat ha fracassat amb l’intent de posar fi a l’independentisme a les urnes el 21-D, els tribunals s’erigeixen en l’única arma per aconseguir-ho. Els tribunals esdevenen els màxims garants del bé suprem, que és la unitat de l’Estat espanyol, passant si cal per sobre del que és la voluntat majoritària expressada a les urnes. Prenen el paper protagonista inhabilitant els subjectes polítics mantenint-los a la presó o impedint el seu retorn, interferint així en la constitució del Parlament i la formació del futur govern del país, dictant sentència abans d’haver-se celebrat el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia