Opinió

A la tres

Ni al maleter d’un cotxe

“No es pot pas negar que Zoido és optimista. No va saber trobar ni una urna i ara vol ‘caçar’ Puigdemont si entra a Catalunya

I si Puigdemont se’ls cola al maleter d’un cotxe i la seva detenció s’ha de fer al Parlament?, li preguntava ahir la periodista Susanna Griso al ministre Juan Ignacio Zoido. I el ministre de l’Interior espanyol va estar fantàstic, esplèndid, contundent i gairebé creïble en la seva resposta. “Nosaltres evitarem que Puigdemont entri a Espanya ni que sigui dins el maleter d’un cotxe”, va dir, ben cofoi. I va afegir: “El busquem per tots costats”, va dir, i es va referir al dispositiu que s’està organitzant. “Nosaltres comptem amb especialistes de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil, i preveiem totes les hipòtesis, perquè una persona que té aquesta conducta [es referia a Puigdemont, és clar] no se sap què pot fer.” Què faran? El ministre diu que el buscaran per terra, mar i aire. “La frontera és molt extensa, hi ha molts camins rurals, i pot arribar en un helicòpter, en un ultralleuger o per qualsevol altre lloc”, va reconèixer. No es pot pas negar que és un paio optimista, aquest Zoido. Ja me l’imagino, davant d’una pissarra on hi ha anotades totes les possibilitats. I si Puigdemont arriba amagat enmig d’una càrrega de taronges dins d’un camió? I si entra per la frontera amb el País Basc i no per la Jonquera? I si entra amagat dins d’una nevera d’un camió d’electrodomèstics? O disfressat de malabarista amb el Circ Cric? O si va fins a la Catalunya del Nord amb moto i casc i allà agafa una moto aquàtica fins a Roses? O fins a la Barceloneta? Com t’ho faràs, ministre, per aturar-lo? T’imagines, quin ridícul, quan arribi? Jo, com que soc dels partidaris que Puigdemont no trepitgi Catalunya fins que tingui la garantia que és en territori democràtic (enrabiats com estan amb ell, crec que s’hi juga massa anys de presó), no crec que vingui. I no li ho aconsellaria. Però tampoc dubto que, si s’ho proposa, el trobarem assegut tan tranquil a l’hemicicle el dia de la investidura. Que el ministre Zoido ha desplegat ara l’operació Puigdemont per terra, mar i aire? Sí. Però els recordo que també va desplegar l’operació Copèrnic, amb sis mil agents i 87 milions d’euros, i que d’urna no en va trobar ni una. I n’hi havia deu mil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia