Opinió

plaça major

La destrucció dels polítics

Aquí els partits ja s'ocupen de trobar càrrecs per a tots els sequaços

Andrew Young ha publicat un llibre, The politician, en què explica la seva experiència com a assistent de John Edwards el 2007, quan aquest competia per ser el candidat demòcrata a les eleccions presidencials. L'interès del llibre és la nova informació sobre l'aventura extramatrimonial d'Edwards durant la campanya. Ja se sabia que Edwards s'havia embolicat amb Rielle Hunter, una altra assistent que feia vídeos per a la campanya, mentre la seva dona, Elizabeth, lluitava contra un càncer de pit. Però el que no se sabia és que Edwards és el pare de Frances Quinn Hunter, la criatura que va tenir l'amant ara farà dos anys.

Young explica les trifulgues que va haver de fer per encobrir la infidelitat d'Edwards: les cites clandestines als hotels, les mentides a la dona, els cotxes amb vidres opacs, les factures falses, etc. Ara, l'embolic fort va ser quan Hunter va quedar embarassada. Llavors, Edwards va demanar a Young que fes veure que la filla era seva i que, a més, tingués l'amant amagada a casa mentre durés la campanya. Edwards li va prometre que el protegiria durant tota la vida i que el compensaria amb un càrrec important, i Young, la seva dona i les seves dues nenes van començar a conviure amb l'amant embarassada i, naturalment, histèrica. Alhora, per calmar l'amant i evitar que el delatés, Edwards li va prometre que s'hi casaria tan bon punt la seva dona s'hagués mort de càncer.

Però a mesura que es va anar veient que Edwards no guanyaria les eleccions, Young va decidir guardar tots els missatges, fotos i informació relacionats amb la història. Aquest material, que fins i tot inclou un vídeo pornogràfic casolà d'Edwards i l'amant embarassada, és el que ha utilitzat Young per fer el llibre després que Edwards retirés la seva candidatura i ell es quedés sense feina.

Ara Edwards i la seva dona ja s'han separat, ell ha reconegut que és el pare de la nena, Young ha cobrat una bona picossada pel llibre i Edwards intenta reconstruir la seva imatge pública ajudant els pobres d'El Salvador o d'Haití.

A Catalunya ja se sap que, mentre no es reformi la llei electoral ni es permetin les candidatures individuals, no tindrem andrewyoungs que ens expliquin les misèries dels polítics. Aquí els partits ja s'ocupen d'anar trobant càrrecs de confiança per a tots els sequaços i per això no hi ha cap perill que cap escàndol, cap fissura, cap traïció destrueixi cap d'aquests espavilats que hem de suportar dia rere dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.