Opinió

Full de ruta

Els Zipi i Zape de la ultra-Espanya

Artur Mas va assegurar ahir que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, encara és pitjor que Pablo Casado. Jo quan m’ho plantejo pateixo un curtcircuit

“Que no es repeteixi la història perquè potser acaben com Companys.” “[Roger Torrent] té dos fills, ja sap què li espera.” “Jo estic convençut que la immensa majoria de joves són del PP però encara no ho saben. Si és que en ple segle XXI no pot estar de moda ser d’esquerres, però si són uns carques! Estan tot el dia amb la guerra de l’avi, amb les fosses de no sé qui, amb la memòria històrica.” “Els partits democràtics espanyols no haurien d’incloure en els seus estatuts fins il·legals.” “La candidatura de Xavier García Albiol representava exactament el que la societat catalana en aquest moment de ruptura estava plantejant.” “La majoria dels catalans han rebutjat la independència.” “L’operació diàleg no va ser encertada.”“Tenim uns altres 50 escons que es poden plantejar fins als 400 que consagra la nostra Carta Magna, de manera que no depenguem ni de frontisses nacionalistes ni de qualsevol altre partit que després soscavi els nostres interessos electorals.”“Anem a reconquerir Catalunya.”

És Pablo Casado, el nou líder del PP, aspirant a presidir el govern espanyol. Sempre es pot anar pitjor. No totes aquestes frases les ha dites en campanya per les primàries, en què es podria esperar un major abrandament. El PP no només copia els arguments del populisme ultradretanós, també en clona els líders. Els bessons Pablo Casado i Albert Rivera competeixen per un mateix espai. Si el primer ha dit tot això que heu llegit, què no dirà el segon? Artur Mas va assegurar ahir a la cloenda de l’assemblea del PDeCAT que el líder de Ciutadans encara és pitjor que Casado. Jo quan m’ho plantejo pateixo un curtcircuit i em surt un ull disparat. Però és cert que Ciutadans està muntat a la contra del catalanisme, bastit a partir de l’odi, mentre que el PP, sense Catalunya, podria arribar a sobreviure, encara que es nodreixi en gran part de tot el que faci ferum de català. Casado i Rivera, Rivera i Casado, els Zipi i Zape de la ultra-Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia