Opinió

Full de ruta

Europa no existeix

La ultradreta xenòfoba, això sí que té un efecte crida, es reprodueix per Europa

Pablo Casado diu que “no és possible que hi hagi papers per a tothom”. No, no és possible que hi hagi papers per a tothom, perquè no tothom aconsegueix arribar a Europa, són molts els qui moren pel camí. Després afirma, en la mateixa piulada, que “no és sostenible un estat del benestar que pugui absorbir els milions d’africans que volen venir a Europa”. Alemanya va “absorbir” més d’un milió de sol·licitants d’asil el 2015 i l’estat del benestar alemany no ha col·lapsat, al contrari, es beneficiarà de l’arribada de mà d’obra i de cotitzants. Quants milions ha absorbit Espanya, així, darrerament?

“Africans”, escriu. D’aquella uniformitat anomenada Àfrica. Africans també són els espanyolíssims ciutadans de Ceuta i Melilla, però que sàpiga Pablo Casado que no només els africans intenten arribar a Europa, també els asiàtics. Qui deuen ser els asiàtics, per al nou líder del PP? Aviat li apareixeran màsters en antropologia i geografia. Al seu cap es deu imaginar milions, centenars de milions d’africans, segurament no de Madagascar, d’Egipte o de Sud-àfrica, intentant saltar la tanca de casa seva.

“Hem de dir-ho, encara que sigui políticament incorrecte”, continua. No, no és políticament incorrecte, és políticament xenòfob. Aquest noi pretendrà governar “netejant” Espanya, cual Xavier García Albiol a Badalona. Deu ser que ha fitxat l’assessor que va dissenyar el relat xenòfob d’aquella campanya electoral municipal. Ah, no, que aquest l’ha contractat Pedro Sánchez.

I acaba el tuit: “Siguem sincers i responsables amb aquesta qüestió.” Després de l’assumpte del màster, Casado no pot invocar la sinceritat ni apel·lar a la responsabilitat. “Siguem cínics i hipòcrites amb aquesta qüestió”, hauria d’haver escrit.

Casado s’emmiralla en la mitja Europa asalviniada, on aquests postulats triomfen. La ultradreta xenòfoba, això sí que té un efecte crida, es reprodueix. Els africans, diu. I els europeus? Qui són els europeus? “Àfrica no existeix”, escrivia Ryszard Kapuscinski. En política migratòria, Europa, tampoc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia