Opinió

A la tres

Les pilotes del Borbó

“La investigació a Suïssa sobre el rei emèrit és un indici més dels negocis foscos dels Borbons

El rei espanyol emèrit Joan Carles, que va arribar al tron amb una sabata i una espardenya l’any 1975 sota el guiatge del dictador Franco i que ha passat per demòcrata durant quaranta anys, acumula a hores d’ara una fortuna considerable de desenes de milions d’euros, no pas aconseguits, naturalment, amb el sou que li ha pagat l’Estat espanyol tots aquests anys, sinó més aviat a partir de comissions i operacions financeres de dubtosa legalitat, com vam explicar uns quants periodistes d’aquest diari al llibre Les pilotes dels Borbons (Cossetània, 2013) i han constatat nombroses investigacions des de fa temps.

Ahir, la premsa suïssa, que, evidentment, no tracta els Borbons amb l’acatament de la premsa espanyola, va desvelar que el rei emèrit havia amagat 100 milions de dòlars en un banc de Ginebra entre el 2008 i el 2012. Segons La Tribune de Gèneve, Joan Carles va dipositar els diners a la banca Maribaud sota la cobertura d’una societat panamenya de la qual ell era l’únic beneficiari! La justícia suïssa, que investiga si l’operació va servir per blanquejar diners, sospita que els milions provenien d’una donació del rei saudita Abdal·là, feta com a comissió per les gestions del monarca espanyol en la construcció de la línia d’alta velocitat entre Medina i la Meca. Part d’aquests diners, uns 65 milions, van ser transferits l’any 2012 a l’amant del rei, Corina zuu Sayn-Wittgenstein, que, automàticament, els va portar a les Bahames. Tota una operació complexa en la qual l’ombra de la misteriosa mà del rei emèrit es barreja amb la de la seva amant alemanya, involucrada per la seva part en alguns afers tenebrosos amb l’ara empresonat excomissari Villarejo.

Expliquen que quan Felipe González va voler regular els nombrosos regals que rebia el monarca, aquest li va etzibar que, amb el que treballava, que ni s’hi atrevissin. Doncs aquesta seria la política que el Borbó va aplicar en els seus anys de regnat enriquint la família. Un dia en sabrem la veritat. Mentrestant, el que seria clau saber és si el seu fill, el rei de l’A por ellos, es mou en els mateixos paràmetres. Que tot és possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia