Opinió

No oblidar-se de les persones

Ja abans de la pandèmia una de cada cinc persones vivia en situació de risc d’exclusió, però precisament aquesta crisi ens ha posat davant d’un gran mirall i ens ha mostrat les mancances endèmiques que tenim com a societat. La solitud i l’abandó de les persones grans, la manca d’habitatges accessibles, la precarietat laboral o la desigualtat que pateixen infants i joves en són alguns exemples. A més, cal afegir-hi l’aturada de l’activitat econòmica vinculada al turisme, la cultura, la restauració o una part de la indústria, sectors que han quedat molt tocats i que aboquen famílies senceres a l’exclusió.

Des de Càritas no ens atrevim a fer gaires pronòstics de futur, perquè els indicadors de referència que utilitzàvem abans de la pandèmia han quedat obsolets. El que sí que hem vist i comprovat és l’augment de la demanda en tots els nostres serveis. En tot cas, estem convençuts que la vacunació i la posada en marxa progressiva d’alguns sectors econòmics serviran per recuperar a poc a poc una certa normalitat, però l’escenari resultant no serà el que teníem. Caldrà replantejar sectors productius, obrir-ne de nous, innovar, pensar en la sostenibilitat, crear aliances i produir i consumir de manera responsable.

S’han de gestionar d’una manera rigorosa i intel·ligent els fons de la Unió Europea destinats a la recuperació i sobretot no oblidar-se de les persones que són al final de tot. Cal que fem aquesta travessia i sense deixar-nos ningú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia