Opinió

El repte de construir un nou escenari

Arriben les primeres vacunacions, que juntament amb les mesures preventives haurien de permetre’ns de poder pensar raonablement que estem començant a vèncer la Covid-19. Però no podem ignorar els seus terribles efectes. Primer de tot, pels morts, sobretot de la nostra gent gran. Com a societat, i també individualment, haurem d’assumir tota aquesta desgràcia; i també el seu cost psicològic.

En l’àmbit econòmic, s’hi afegeixen els efectes devastadors sobre alguns col.lectius específics (els autònoms, que són un tant per cent molt important del nostre teixit productiu) i concentrats bàsicament en turisme, comerç i serveis.

Hi haurà un abans i un després, i al meu entendre no ens hem de concentrar a recuperar el que teníem abans, sinó a construir sòlidament en un escenari nou i millor. El repte és enorme, però la gent d’empresa sap que la primera condició per superar les dificultats es posar-s’hi amb total determinació.

Ha d’ésser un any d’importants inversions de les administracions. És el moment d’exigir que, per una vegada, es compleixin. Aquest cop s’ha d’anar a màxims, perquè ens hi juguem molt. Els fons d’Europa han d’arribar a les petites i mitjanes empreses.

Esperem que com a societat siguem capaços de mobilitzar els recursos de tots per encarar tots aquests reptes. No hi ha un altre camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia