Opinió

Confiança en la solidaritat

Com veiem el 2021 des del Banc d’Aliments de les Comarques Gironines? Com una incògnita, condicionada a l’evolució de la Covid-19. La pandèmia ha influït sensiblement en el nostre treball i pot continuar-ho fent. Abans ateníem necessitats alimentàries d’unes 31.000 persones; l’aparició del virus, a més d’enviar a casa molts voluntaris en situació de risc, ha incrementat un 33% el nombre de persones beneficiades (actualment més de 42.000).

Per sort, van aparèixer més voluntaris i, gràcies al fet que acabàvem de rebre una de les fases dels aliments que ens proporciona la Unió Europea i a l’increment que aconseguírem d’altres fonts, vam poder satisfer aquest augment de les necessitats i fins i tot distribuir un 50% més d’aliments. Però les nostres prestatgeries es van quedar buides. I què passarà el 2021? El primer trimestre està assegurat gràcies al resultat de la Gran Col·lecta, que ens ha permès aconseguir més de 500 tones d’aliments (un 17% més que en la del 2019), a més d’una ajuda extraordinària de la Generalitat. I després? Dependrà de si les conseqüències socials de la pandèmia continuen incrementant el nombre de famílies necessitades, de si la UE disminueix la seva ajuda alimentària com està previst i de si es mantenen o s’incrementen un altre tipus d’ajudes.

De tota manera, confiem en la solidaritat demostrada de la societat gironina, la qual ens permet veure el 2021 com una incògnita esperançada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia