Opinió

La vacuna que salvarà vides i ocupació

L’any 2020 ha estat l’any en què les realitats sanitàries i del treball han anat forçosament juntes. L’any en què entrem encara tindrà males dades per a l’atur, però creiem que serà un exercici de lenta recuperació que ens hauria de permetre acabar ben lluny de les gairebé 50.000 persones aturades que tenim oficialment a la demarcació. En el segon semestre, alguns sectors empresarials ja hi veuran oportunitats de negoci. I nosaltres, la UGT, albirarem un nou escenari que permeti canvis legislatius per a un nou model de relacions laborals amb capacitat de resposta a les altres pandèmies, les que tant hem patit en la darrera dècada, les de la precarietat i del risc d’exclusió social. Per atacar aquests mals endèmics necessitem governs estables, a Catalunya i a l’Estat. Governs que aprovin pressupostos socials i que destinin els fons europeus que han d’arribar de manera justa, concertada i planificada. Governs que ens garanteixin que ningú no queda enrere.

A les comarques gironines, la pandèmia ens ha demostrat que el monocultiu del sector serveis –el més inestable i precari– ens ha fet més vulnerables en aquesta crisi. Cal que disposem d’una indústria amb més valor afegit i calen uns serveis públics que disposin més que mai de recursos humans i econòmics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia