Articles

Els formats estan canviant

D'AVUI.cat

Lluís Gavaldà parafraseja Bob Dylan al vídeo de l'entrevista que Andreu Gomila ha fet a Els Pets. "Els formats estan canviant", assegura el cantant dels Pets, a l'hora d'analitzar les diferències de l'actual mercat musical i el de fa una dècada, quan els de Constantí van publicar el seu disc més exitós, Bondia, del qual ara n'han fet una reedició que inclou, fins i tot, una versió en vinil especial per a col·leccionistes.

Efectivament, les maneres d'escoltar música han canviat, i molt, en els darrers anys. Fa deu anys, el CD era el rei, un cop constatat el fracàs del minidisc i arraconats del tot el vinil i la cinta de casset. Avui dia en canvi, el CD és un simple suport comercial destinat, en el millor dels casos, a fer el paper de còpia de seguretat d'unes cançons copiades –legalment o no– en reproductors d'MP3, discos durs, telèfons mòbils i altres aparells capaços d'emmagatzemar i reproduir música.

No sabem encara com es reproduirà la música d'aquí a deu anys, però podem intuir que els formats físics i tangibles tendiran a minimitzar la seva presència al mercat mundial. Potser acabarem amb un xip implantat al cervell que ens permetrà triar entre tanta música que no ens l'acabarem mai. Així i tot, espero que al meu xip hi hagi un espai per als Pets, perquè l'important al cap i a la fi, no és com escoltes la música, sinó la música que escoltes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.