Opinió

Deliciosa Girona

S’ha d’agrair l’esforç de molts joves emprenedors que han apostat per aportar el seu talent en la proposta gastronòmica gironina

Aquests dies, a qui passa pel carrer Santa Clara, a l’altura del carrer Hortes i el pont Eiffel, segurament no li passarà desapercebuda una cua considerable de gent esperant el seu torn davant d’un nou establiment: la biquineria Rocambolesc. El nou projecte d’en Jordi Roca i la seva dona, Alejandra Rivas, que és al costat de la gelateria amb el mateix nom, és el pas del dolç al salat del pastisser dels germans Roca. Un clàssic de l’street-food que agrada a tothom, una idea tan senzilla com llaminera que sembla que ha convençut tant els gironins com els que són de pas per la nostra ciutat.

Fa uns anys, la imatge de Girona eren les cases de l’Onyar, el Barri Vell, el call i la catedral. Això no ha variat, afortunadament, i és un motiu de sa orgull gironí que les icones que ens identifiquen al món estiguin lligades al patrimoni arquitectònic i cultural. Tanmateix, en els darrers anys han crescut un parell d’icones més per les quals la nostra ciutat ha esdevingut un autèntic imant: les bicicletes i la gastronomia. En els dos àmbits, Girona s’està situant com una capital de referència en el conjunt del país i del sud d’Europa; naturalment, no sense tensions i problemes. Però, sobretot en el cas de la gastronomia, el seu èxit és també el resultat de l’aposta perquè Girona sigui una referència de patrimoni material i immaterial, sempre relacionat amb la nostra personalitat i la nostra terra. És evident que l’èxit de la fórmula d’El Celler de Can Roca ha estat una tractora d’interès mundial i alhora de moltes iniciatives que han anat proliferant al Barri Vell sense deixar-se colonitzar per fórmules adotzenades i sense personalitat. S’ha d’agrair l’esforç de molts joves emprenedors que han apostat per aportar el seu talent en la proposta gastronòmica gironina. I no parlo només de les propostes més exclusives, sinó, precisament, de la gran qualitat de les més accessibles i populars. La tendència és una mostra que el cor de Girona continua bategant a un ritme que ha sabut combinar la tradició i la modernitat. Arreu de Catalunya s’hi menja molt bé, perquè el que ha passat a casa nostra en l’àmbit de la gastronomia és extraordinari i envejable. A més, a Girona s’hi afegeix l’ingredient d’un context únic. Deliciós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia