Opinió

De reüll

Crida al Pallars

Aquest darrer cap de setmana, desenes de voluntaris han fet allò que centenars de persones no sabem fer: recollir la brutícia que generem. Que generem i llencem als entorns naturals que explotem per omplir el nostre oci. Ampolles d’aigua, envasos de plàstic de mides i productes diversos, gots, llaunes, plats, restes de mascaretes d’una pandèmia que ja queda lluny, runa d’obres, ferros i restes de petites reparacions... La tercera edició de la campanya Mountain Calling, al Pallars Sobirà, ha estat un èxit de participació gràcies, de nou, als voluntaris que s’hi han implicat. Celebrada en dos dies i centrada a les pistes d’esquí de Port Ainé i Espot, l’acció buscava un doble impacte, el de reduir, separar i reciclar els residus llençats a l’entorn i, alhora, el de conscienciar d’una problemàtica que se soluciona amb un gest tan senzill com el de tornar a aplegar a la motxilla allò que s’ha fet servir un instant abans. Ves quina contradicció, dir-se amant de la natura i deixar-hi anar la merda.

Perquè una pràctica esportiva “respectuosa amb el medi i amb els «locals» que hi viuen” ha de ser bàsica. Els locals: l’os bru, el gall fer, l’isard i el cabirol, el trencalòs, la marta, el mussol pirinenc, la sargantana pallaresa, la llúdriga...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia