Opinió

Som 10 milions

Posant joc a la foscor

El videojoc basat en la sèrie ‘Crims’ de 3cat s’està gestant a Igualada, on hi ha més de 200 empreses del sector de les TIC

En un petit despatx d’un viver d’empreses d’Igualada es donen els últims retocs al videojoc basat en l’univers Crims de 3cat. Els responsables del projecte són Cubus Games, una empresa creada fa deu anys per tres amics que volien desenvolupar videojocs on les històries i la narració fossin les protagonistes. Una aposta que semblava contra corrent però que ara els ha posat a davant del repte de portar l’exitós truecrime al terreny dels videojocs.

La propera primavera veurà la llum el videojoc, que inclourà una desena de crims ficticis, introduïts pel mateix Carles Porta, que l’usuari haurà d’intentar resoldre. Un dels cofundadors de Cubus Games, Jordi Solà, explica que el joc “vol mantenir l’essència del programa, el seu ADN, amb casos una mica rocambolescos o amb algun punt curiós” i reconeix que el fet que siguin casos de ficció els ha permès llibertat per crear les històries.

Aquells tres primers impulsors s’han convertit en vuit treballadors que pràcticament ja no caben al despatx. I continuen fent el que els agrada fer, fer videojocs que conviden a convertir-se en protagonista d’una història. A més de Crims tenen sis projectes en marxa. Sempre amb la filosofia de seduir a través de les històries i el joc. Com El retrovisor, on el jugador es posa a la pell d’un conductor a sou de la màfia que ha d’interactuar amb els passatgers a través del mirall del vehicle.

Cubus Games forma part d’un particular i desconegut ecosistema del sector tecnològic a la capital de l’Anoia. A la comarca hi ha 220 empreses del sector de les TIC que ocupen més de 860 treballadors i facturen al voltant de 70 milions d’euros, però són pràcticament invisibles per als mateixos veïns. “Estem amagats en baixos d’edificis, en pisos, no tenim visibilitat i la gent d’aquí no sap que existim”, diu Jordi Solà, que també és president de TIC Anoia, l’entitat que aplega bona part del sector de la comarca. Fer-se més visibles és un dels reptes que tenen, sobretot perquè “molta gent del sector se’n va a treballar a Barcelona perquè desconeix que aquí hi ha possibilitats per desenvolupar una carrera professional”. Solà també reconeix que Barcelona és “un forat negre que s’ho emporta tot” i complica la recerca de talent, ja sigui de l’Anoia o de fora. De fet, una empresa de desenvolupament de software d’Igualada va haver d’obrir una oficina a Sant Cugat del Vallès arran de les dificultats que tenia per atraure treballadors fins a l’Anoia.

El sector va aconseguir fa dos anys portar un grau d’enginyeria informàtica al campus que la Universitat de Lleida té a la ciutat. Les empreses de la comarca ja esperen amb candeletes la primera fornada d’enginyers, com esperen cada any els alumnes dels graus de formació professional de l’institut Milà i Fontanals d’Igualada. De fet, dos dels treballadors de l’equip que està a punt de publicar el joc de Crims van sortir de les seves aules. Un ecosistema tecnològic que ha crescut discretament en aquest petit Silicon Valley del centre de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia