Opinió

Dutxes i piscines

Si la gent no es dutxa a les piscines, ho farà a casa i gastarà més aigua

Amb el tema de l’aigua, tornarem als temps de l’àvia, al pas que anem. La meva mare deia que l’àvia es rentava “com els gats”. No es dutxava entre altres coses perquè a la casa vella només hi havia allò que els avis en deien un palanganer: un moble rentamans de fusta amb un cossi de ceràmica. En plena sequera, em temo que les mesures d’estalvi ens faran tornar cap al mètode felí de rentar-se. Ja van començar a conscienciar-nos a l’estiu tancant les dutxes de les platges. Però no s’acaba aquí, és clar.

Em vaig apuntar a natació al pavelló de Palau de Girona. No per caprici, de fet no és que jo destaqui per les ganes de fer esport. El metge em va dir que ho fes: “Pren-t’ho com si fos una recepta.” Després de l’hora de rigor fent piscines, una dutxa ràpida i quedava com nova. No m’hi podia estar gaire, sota l’aigua. Primer, perquè hi havia altres usuaris esperant i, a més, ja hi havia instal·lat un temporitzador: l’aigua de la dutxa rajava 30 segons, que al cap d’un temps es van reduir a quinze, fins que de cop, fa dues setmanes, se’ns va avisar per correu electrònic que a causa d’una avaria no es podien fer servir les dutxes. Però resulta que l’avaria encara durava dilluns, segons ens van dir en un altre correu. De fet, no cal que esperem que arreglin res, perquè han tancat l’aixeta definitivament. No sé si les mesures d’estalvi s’han estès més enllà del consum, ja que l’aigua de la piscina també és més freda. Només ens falta que decideixin que omplir la piscina també és massa i hi vagin reduint la quantitat d’aigua. Al final en comptes de nedar haurem de caminar, o ens diran que, si volem nedar, que omplim la banyera de casa.

Tot i que la intenció és noble, no sé si el que s’acabarà assolint amb aquesta mesura és reduir la factura municipal de l’aigua, però no el consum, perquè ens dutxarem igualment i a casa probablement farem córrer més l’aigua. Una altra conseqüència no prevista pot ser desencoratjar la gent de fer un exercici, recomanat sempre pels metges, en aquestes instal·lacions. Passarà com en moltes altres àrees: les retallades en les activitats públiques ens faran anar a buscar l’alternativa privada i l’aigua continuarà rajant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia