Opinió

Mirades

Descobrir Girona amb solidaritat

Tres rutes, avui a la tarda i demà al matí, que serveixen per donar suport a cinc fundacions gironines

Sempre ve de gust fer una passejada per la ciutat de Girona. En aquest cas parlo de la Girona medieval i de llegendes, la més fotografiada, la més turística, la més desconeguda per a molts, fins i tot per a molts gironins que no han trepitjat, o no han trepitjat prou, el que és el patrimoni històric de la nostra ciutat. Per això trobo particularment interessant la iniciativa Descobrim Girona amb solidaritat, que impulsa l’Associació Gironina d’Empresàries i que es durà a terme avui i demà.

L’AGE està commemorant el 30è aniversari i, com sempre que commemora alguna cosa, busca la manera d’ajudar els que més ho necessiten. Per això sempre col·labora amb organitzacions que fan una feina importantíssima a casa nostra: la Fundació Ramon Noguera, la Fundació Elna per a la discapacitat intel·lectual, la Fundació SER.Gi, la Fundació Esclerosi Múltiple i la Fundació Oncolliga Girona. I com que les dones de l’AGE són imaginatives, i d’això en dona mostra els projectes que s’empesquen i que ben aviat faran públics, han relligat dues dates per tal de fer possible aquest Descobrim Girona amb solidaritat. El 21 de febrer és, des de 1990, el Dia Internacional del Guia de Turisme, una celebració impulsada per la Federació Mundial per tal de fer conèixer i dignificar aquesta professió amb l’objectiu de promoure l’ús de guies turístics locals en les destinacions turístiques. Doncs l’AGE relliga aquesta data amb el seu aniversari i proposa Descobrim Girona amb solidaritat.

En què consisteix? Doncs en tres rutes per la ciutat que es faran avui dissabte a dos quarts de cinc de la tarda i demà diumenge a dos quarts d’onze del matí. Les rutes guiades aniran a càrrec de Girona Guides Services i la sortida es farà des d’El cul de la lleona al carrer Calderers. Hi va haver una inscripció prèvia, però també es pot fer la inscripció en el lloc de la sortida al preu de 12 euros, que aniran per a les cinc fundacions ja esmentades.

Així es relliga el fet de donar valor a la professionalitat dels guies turístics i l’esforç que fan diàriament i es commemora el 30è aniversari de l’Associació Gironina d’Empresàries i, sobretot, i el més important, s’ajuda cinc fundacions que fan una feina molt i molt important i a vegades desconeguda per a la majoria de ciutadans. L’AGE va néixer el 1994 per tal de promoure el desenvolupament ple de la dona en la seva condició d’empresària, professional o directiva. Està presidida per Rosa Maria Agustí, amb Rosa Duran de vicepresidenta. La visió i participació de la dona en una nova manera d’entendre la societat ajuda aquesta societat a ser més dinàmica, productiva i pròspera. La bona feina feta per l’AGE queda demostrada en iniciatives com aquesta de les tres rutes. Dissabte tindrà lloc una visita guiada per la Girona medieval i una altra per les llegendes de Girona. I diumenge es repetirà la de la Girona medieval i s’hi afegirà una visita que mostra el lligam de Girona amb els objectius de desenvolupament sostenible promoguts per les Nacions Unides. Una ruta que val molt la pena i una oportunitat magnífica, per 12 euros, de conèixer millor la ciutat i, sobretot, de donar suport a unes entitats que s’ho mereixen tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia