Opinió

Sense pressupostos hi perd tothom

No pot ser que un projecte d’impuls privat impedeixi l’arribada d’uns recursos molt necessaris per a la ciutadania, seria imprudent

El 28 de febrer el Govern va aprovar el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2024, uns comptes que creixen fins als 43.700 milions d’euros, i que preveuen 178,6 milions d’euros per a la vegueria de Girona, un 14% més que l’any passat.

Uns pressupostos que són bons per a la ciutadania per molts motius: perquè incrementen les inversions en salut, en educació, en cultura, en polítiques socials...

Són uns pressupostos que, sense cap mena de dubte, interpel·len una àmplia majoria del Parlament de Catalunya. Per això no s’entendria que aquesta majoria parlamentària no donés suport als comptes, no es comprometés a fer avançar el país. Malgrat que hi hagi posicions diferents s’ha d’arribar a acords pensant en el bé comú, és una qüestió de responsabilitat. No pot ser que un projecte d’impuls privat impedeixi l’arribada d’uns recursos molt necessaris per a la ciutadania, seria imprudent.

I és que sense els pressupostos 2024 no disposarem dels 1.000 milions d’euros per fer front a la sequera. No podrem incrementar els recursos destinats a la sanitat pública, que, per exemple, preveuen 110 milions d’euros per reduir les llistes d’espera. No podrem reforçar l’educació i ampliar mesures com el val escolar a secundària. Tampoc podrem desplegar polítiques d’habitatge, tan necessàries per garantir aquest dret, i que preveuen un increment del 31%. Ni incorporar més personal als cossos de seguretat i emergències. El pla d’inversions universitàries tampoc podria ser una realitat. S’hauria de congelar la nova inversió en obra pública. En definitiva, es perdria l’oportunitat d’apostar pel benestar de les catalanes i els catalans, de les gironines i els gironins.

Demanem responsabilitat, capacitat d’entesa, optar per la cerca de solucions, no per enquistar-nos en els problemes. Catalunya s’hi juga molt, i ara és el moment d’actuar, d’establir aliances i aconseguir majories que ens obrin un futur amb més oportunitats.

Oportunitats per generar prosperitat, llocs de treball de qualitat i equilibri territorial; per continuar apostant per la llengua i la cultura. Un horitzó que ens ajudi a revertir les retallades que hi ha hagut al país durant anys.

La ciutadania de Catalunya mereix progressar, mereix aquests pressupostos, i no podem permetre deixar-los al tinter, perquè sense pressupostos hi perd tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia