Opinió

TantXTant

Mori el mal govern

La Generalitat ha adoptat una gestió per processos feta des d’una torre d’ivori amb cap empatia pels administrats

El crit de revolta dels segadors va ser: “Visca la terra, mori el mal govern”. 400 anys després, l’administració de la Generalitat està assolint un desgavell que ultrapassa el mal govern.

Una de les raons és l’ocupació massiva de l’administració per càrrecs de confiança dels partits o funcionaris amb carnet. Paguem amb recursos públics xarxes clientelars, corrupció de llibre. El cost és major perquè com que no tenen mèrit, fan contínuament errors. L’any passat les oposicions van ser un caos. Mal organitzades per un dels col·locats del partit a presidència, es van repetir amb un cost d’un milió. Tot això desmotiva els funcionaris: els millors llocs sempre queden en mans d’incompetents.

El Parlament produeix legislació inútil de forma febril. La Generalitat ha adoptat una gestió per processos feta des d’una torre d’ivori amb cap empatia pels administrats. La corrupció ha fet més complicades les licitacions. Ara són tècnicament impecables però algunes segueixen estant assignades abans de sortir al DOGC. El pitjor és que molts funcionaris han desenvolupat una mentalitat d’aversió al sector privat i a una sèrie de valors fundacionals catalans: treball, mèrit, esforç, iniciativa.

Cal acotar els nomenaments polítics, promoure els funcionaris de carrera, reduir el nombre de conselleries i guinguetes diverses, auditar les licitacions (aquelles diferències de puntuació sospitoses) i implementar la tecnologia per millorar, no per blindar-se de l’atenció al públic. Sabem què s’ha de fer però ningú s’hi posa.

Junts i Esquerra són els creadors del mal govern actual. El PSOE i els comuns fa 40 anys que mostren a l’àrea metropolitana o altres forats negres que poden fer-ho encara pitjor. Els sindicats no s’hi posen. Caldrà tornar al mètode dels segadors?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia