Opinió

Mirades

Una oportunitat per a Salt

Alcampo obre el seu primer hipermercat a les comarques, a l’Espai Gironès, i ha contractat 144 treballadors

L’Ajuntament de Salt i moltes entitats del poble consideren que el desenvolupament de l’anomenat sector sud serà una gran oportunitat per a una ciutat mitjana, amb més de 33.000 persones empadronades, a la qual massa sovint se l’ha definit com a ciutat dormitori perquè hi viu molta gent que ha de sortir del poble per poder treballar. Certament el tancament de les fàbriques tèxtils de la ciutat va portar a aquesta situació. La nova construcció de l’hospital Josep Trueta, que s’afegirà a l’hospital Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià, i el desenvolupament del nou Campus de Salut amb centres de recerca i universitaris, que s’afegiran a l’Euses, la UNED, la UOC i l’ERAM, donaran un impuls a tot el sector, com també ho faran a Can Gibert del Pla. S’espera que el nou campus serveixi per atraure talent però també noves empreses. I que, per tant, millorin les condicions de vida dels ciutadans. Salt busca les oportunitats i una d’elles va ser la inauguració de l’Espai Gironès fa poc més de dinou anys, el març del 2005, amb més de dues-centes botigues. Feia ja un temps que aquest complex s’havia quedat sense un gran supermercat, però això ja s’ha acabat perquè obre les portes Alcampo, amb el que serà el seu desè hipermercat a Catalunya.

Alcampo, del Grup Auchan, va obrir el seu primer centre a Sant Quirze del Vallès, fa 34 anys. Avui té 56 establiments a Catalunya: 10 hipermercats i 46 supermercats. Per obrir aquest centre ha invertit 9 milions d’euros en obres de reforma en els 4.500 metres quadrats que té l’establiment, que obrirà al públic entre dos quarts de deu del matí i les deu del vespre de dilluns a dissabte. L’alcalde, Jordi Viñas, ha valorat molt positivament aquesta aposta per Salt que fa el grup i sobretot el fet que dels seus 144 treballadors més d’una seixantena siguin veïns de Salt. L’empresa, que va rebre més de sis-cents currículums, ha col·laborat amb l’Espai Municipal d’Ocupació i fa una aposta que ha estat molt ben rebuda pel consistori.

La ubicació de l’Espai Gironès, amb una zona d’influència directa de quatre-cents mil habitants i que genera afluències de més de deu milions de visitants a l’any, ha estat decisiva per a aquesta aposta d’Alcampo, que gestiona 79 hipermercats i 452 supermercats a l’Estat espanyol. El compromís de la marca expressat pel director del centre de Salt, José Alejandro Marcos, és “oferir productes, bons, sans i tant com es pugui locals”. De fet, tres productors de les comarques gironines figuren com a Productors Premium, una marca que sota l’epígraf “Conreem allò que és bo” ofereix productes de marca Auchan, Auchan Collections i Auchan Bio. Aquests productors són Carns de Confiança, Vall Companys i Safrunat, que aporten carn de vedella ecològica, pollastres i compotes. L’empresa aposta no només per crear ocupació a Salt sinó també per generar riquesa a la zona i està impulsant aliances amb proveïdors gironins. Ja l’any passat va comprar productes per valor de 39 milions d’euros a 71 proveïdors de les comarques gironines i la seva intenció és que aquestes xifres vagin augmentant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia