Articles

La col·leccionista

El convidat

Tornant d'un estiu sense tele, l'única estrena que s'anunciava per a la nova temporada que em va fer venir ganes de seure davant de la pantalla era el programa El convidat, que suposava el retorn d'Albert Om a TV3. Però de vegades les promos són enganyoses i generen expectatives que després no es compleixen.

En aquest cas la promesa era: un bon presentador recuperant, aprofundint i modernitzant el vell format televisiu d'entrevistar personatges famosos en el seu àmbit privat. Però vist el primer programa, ja estic en condicions de dir que El convidat ha superat amb escreix el que jo n'esperava.

L'Albert Om no es limita a recordar-nos que és un bon comunicador, a El convidat va molt més enllà i demostra que té un do natural –tot i que molt ben treballat, també– per crear un clima d'empatia amb la persona que entrevista que permet l'espontaneïtat i la confiança –en alguns moments la confidència–, malgrat els micros i les càmeres.

Només així és possible que el personatge, en aquest cas Teresa Gimpera, mostri el seu jo més íntim, sense maquillatge de cap tipus, i que, tanmateix, això no la incomodi ni incomodi l'espectador en cap moment.

L'entrevista –o la col·lecció de minientrevistes– que van compartir l'Albert Om i la Teresa Gimpera a El convidat va ser una exhibició de naturalitat i d'elegància a quatre mans. I tot d'una vaig començar a imaginar un altre món, en el qual fos amb programes com aquest que poguéssim conèixer els homes i les dones que es presenten com a candidats per governar el país.

Us imagineu una campanya electoral que ens oferís entrevistes com la d'El convidat en lloc dels mítings per a militants convençuts, anuncis fabricats per als espais electorals i entrevistes estereotipades als programes informatius? Voleu dir que això no ens facilitaria enormement la feina a tots aquells que, a menys de tres mesos de les eleccions, encara no sabem què hem de fer? Si els partits polítics ja no poden decebre'ns més, ens caldrà buscar a dins de les persones, a veure si hi trobem una mica de veritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.