Articles

dos negroni

Ah, nenes, la feina ideal...

Millet i Montull podrien ensenyar com fer-se ric alhora que s'ajuda el país de manera patriota

Segons un despatx de l'agència Efe, “trenta directius de la Diputació de Barcelona seguiran aquest mes un curset de gestió del risc de corrupció”. L'impartirà personal de l'Oficina Antifrau i de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Es veu que és el primer curset on participa la Diputació. Fins ara els alumnes eren directius de la Generalitat. Diu que hi van de forma voluntària (en horari de feina). El curset, segons la premsa, “combina la teoria i la pràctica”.

No sé què deu costar aquest curset, ni quin és el temari, però em sembla prou interessant. Des del moment que el personal de l'Oficina Antifrau considera que els directius de la Diputació han de fer un curset de gestió del risc de la corrupció, vol dir que podrien estar en risc de corrupció, ni que sigui per ignorància: si ara jo tingués un càrrec i em vingués un constructor amb un maletí de cuiro, potser no sabria que no es poden acceptar regals. I és lògic. Sóc una dona dèbil i voluble i trobo normal que els homes es desfacin per fer-nos regals, Déu em perdoni.

Per això, de la mateixa manera que a les escoles, de tant en tant, es fan simulacres d'evacuació perquè tothom sàpiga què ha de fer si s'hi cala foc, està molt bé que els directius de la Diputació sàpiguen què han de fer si els entren les lògiques ànsies corruptes. En aquest sentit valoro molt que el temari inclogui una part pràctica, no només teòrica, com quan et treus el carnet de conduir. Suposo que la part pràctica equival, una mica, a fer de becari en un mitjà de comunicació quan ja tens el títol de periodista. Quan de veritat n'aprens és quan trepitges el terreny.

Per això veuria amb bons ulls que els professors de la part pràctica fossin alguns dels nostres corruptes més il·lustres. Millet i Montull són dues persones que podrien impartir, amb mà mestra, unes classes de com embutxacar-se diners alhora que s'ajuda el país de manera patriota. I fins i tot podríem convidar algun professor de fora, com Julián Muñoz, ara que ja ha sortit de la presó. L'avantatge d'aquest professorat, a més a més, és que cobraria en B.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.