Opinió

‘Ni-ni'

Comença la campanya, i els partits que preveuen tenir pèrdues en vots han començat a elaborar estratègies per tal de fidelitzar l'electorat més convençut utilitzant la tècnica de la contraprogramació. El cas més recent l'ha generat l'eslògan ni-ni del PSC: “Ni independentista ni de dretes. President Montilla”.

Sense entrar a debatre si el lema pot ajudar-los, cosa que dubto després d'haver governat amb un partit que es diu independentista, el que de ben segur mostra el missatge és que el tripartit està acabat, pel que no deixa de ser curiós que la resposta l'hagi organitzat precisament un dels aliats. Mentre que els convergents, més murris, han fet com si res, l'ham ha estat empassat pels republicans, que han respost amb un lema en aparença positiu: “Independentistes i d'esquerres”, sense adonar-se que les dues afirmacions sonen a excusa de perdedors, ja que en quatre anys no han mostrat cap impediment per governar junts i fer una política social molt similar a la dels que ells anomenen “les dretes”. No són eslògans intel·ligents, ja que generen més desconfiança i allunyament tant dels propis com d'estranys. Enguany el col·lapse del sistema no es produiria amb les noves ofertes electorals, sinó per l'elevada abstenció que produeix l'estupidesa, quan s'exhibeix com a principal actiu electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.