Opinió

Actualitat de Josep A. Baixeras

Dediquem aquestes setmanes a revisar l'obra i l'actuació de Josep Anton Baixeras: la setmana passada, unes jornades científiques; aquesta, una ruta per Tarragona; el mes que ve, el primer volum de les obres completes. D'aquesta manera es pretén posar a l'abast del lector d'avui unes peces literàries que, en bona part, només es poden trobar en biblioteques, es vol ensenyar la seva relació amb la ciutat i el Camp de manera lúdica i se n'ha analitzat l'aportació des de criteris universitaris.

La sala de la casa de la Generalitat del carrer Major feia goig de veure, no plena del tot però amb una concurrència notable de gent, sobretot estudiants –són els tan criticats, des d'un olimpisme estèril, estudiants de crèdits lliures, sense els quals tantes empreses culturals fracassarien–, però hi vam trobar a faltar molts més espectadors lliures sense crèdits –ara que les entitats bancàries en demanen, més que no pas en donen–, sobretot tenint en compte l'amplitud i la generositat de la implicació ciutadana de l'homenatjat.

Faltaven els amics, els afavorits per l'acció política –companys de viatge, tal com Matias Vives va recordar que s'anomenaven– o simplement cívica –per exemple, va fundar Òmnium Cultural a Tarragona. Potser seguiran la ruta o compraran amb avidesa els volums d'obra completa, ara que es publicaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.