Opinió

Demà, dilluns

El millor d'aquest diumenge és que demà serà dilluns. Fa dies que esperem aquest 29 de novembre, malgrat que vam trigar força a saber quan seria la jornada, però ha estat tan llarga la precampanya, que desitgem arribar a demà, dilluns. Serà a les 9 del vespre, al lloc de sempre, quan el Barça i el Madrid voldran demostrar quin de tots dos es troba en millor moment per governar la lliga de futbol, autèntic interès prioritari de tot el que ens envolta. Demà, doncs, serà el gran dia, al marge d'altres entreteniments que omplin l'espera de l'enfrontament tan esperat. Mentre esperem el matx, avui podem anar a votar, o no, per elegir qui formarà el nou Parlament i, de retruc, qui serà el president del país durant els propers quatre anys. Talment, una cita amb les urnes que, diuen, és molt important. També ha estat una campanya molt llarga, potser amb algun exabrupte que s'hauria pogut estalviar, però prou clara per decidir vots o fins i tot refermar el gust pel blanc. Avui som convocats a triar un munt de gent que no sabem gaire si ens representarà, segurs que no trobem un perfil perfecte que s'acobli al nostre pensament, quan més d'una vegada la classe política ha defraudat la confiança que hi teníem dipositada. Tot és prou complicat, i és veritat que podem decidir el vot a favor de detalls, quan tenim un munt de dubtes, i més ara que estem convençuts que dretes i esquerres no existeixen i, en tot cas, hi ha progressistes i conservadors, dialogants i exclusivistes, nacionalistes i espanyolistes, solidaris i xenòfobs. I alguns tics dels candidats han quedat prou clars per ajudar, de totes les maneres possibles, a la tria. I, encara, insistir en l'opció legítima del vot en blanc, darrer recurs de qui se sent prou decebut pels uns i els altres o no s'atreveix a donar confiança a qui sent llunyà. I fins i tot caldria considerar la possibilitat abstencionista, sempre que correspongui a un procés de reflexió i convenciment i no pas a la comoditat o al menfotisme.

Demà serà un dilluns diferent, amb resultats electorals visibles i futbol de primera. Ah!, i sabrem qui tindrà el seient més preferencial de la llotja, al costat de Rosell, durant quatre anys, premi gros de la jornada d'avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.