Opinió

Aquest any sí?

A moltes oficines de la Generalitat hi ha aquests dies una activitat poc habitual. Directors generals i alts càrrecs recullen les coses i buiden el despatx per deixar-lo a punt per als nous ocupants. Els funcionaris de carrera, molts d'ells qualificats i bons coneixedors dels temes que tracten, veuran entrar-hi ben aviat persones nomenades per la seva adscripció política, persones que no necessàriament hauran de tenir coneixements ni competència sobre els afers a tractar. Això no és cap problema quan els nomenats són pocs i per a càrrecs del més alt nivell, però passa a ser-ho quan són molts i per a llocs de diferents nivells de l'organigrama.

La carrera professional a l'administració queda frenada pel “tap” que formen els partits governants de torn col·locant persones de la seva confiança en llocs que s'haurien de reservar per als empleats públics que ho mereixin. Necessitem funcionaris il·lusionats amb la seva feina i per això és important que puguin progressar i fer carrera.

Es diu que els polítics valoren més la complaença que l'eficiència, però en canvi la societat necessita això segon i tenir una administració professionalitzada. Tant de bo la reiterada promesa de reduir els càrrecs de lliure designació sigui finalment veritat, “aquest any sí”, per dir-ho a la manera de l'Artur Mas des del balcó del Majestic. El temps ho dirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.