Opinió

crònica

El polígon Catalunya Sud tindrà... de tot

Les empreses del Catalunya Sud havien de trucar amb un mòbil

El debat encès entre l'alcalde Ferran Bel (CiU) i el socialista Joan Sabaté al voltant de les deficiències del polígon Catalunya Sud contrasta amb la unanimitat amb què el ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar dilluns al vespre l'encàrrec dels projectes per subministrar aigua i gas a la reserva de sòl industrial més important del sud del país. De fet, el debat havia començat suau, amb la petició de Jaume Forcadell (ICV) que no calia “repartir culpes” i que els errors del procés havien de servir per “intentar que no tornen a passar”. Però Bel i l'exalcalde del PSC van fer just al contrari i van entrar en una espiral de retrets i d'acusacions sobre qui tenia més culpa en la falta de serveis bàsics del Catalunya Sud. Segons Sabaté, CiU havia aparcat el polígon de Tortosa i l'Aldea durant els anys noranta, però ell va aconseguir desbloquejar el projecte i impulsar-lo durant l'última etapa de Jordi Pujol. En aquest sentit, Bel li va respondre que el 2007 va heretar un polígon sense electricitat, sense prou aigua i sense telèfon fix, cosa que feia que les empreses haguessin de trucar amb un mòbil. L'alcalde va afegir que durant aquests quatre anys s'ha solucionat la falta de llum i de telèfon, i que totes les parcel·les de l'actual Catalunya Sud ja tenen aigua de sobres gràcies a la concessió del CAT i a la construcció d'un pou.

Tota la discussió era perquè Sabaté recriminava a Bel que en dos anys i mig no haja fet res per garantir l'aigua que necessita l'ampliació del Catalunya Sud. L'alcalde va remarcar que l'Ajuntament està fent la feina quan toca, ja que la tramitació de l'ampliació encara trigarà, com a mínim, un any i mig. Bel també va dir que tot el Catalunya Sud, inclosa l'ampliació –de moment la Generalitat encara no ha pensat de retallar-la–, a més d'aigua, llum i telèfon, també tindrà gas natural i fibra òptica. És a dir, el que hauria de tenir qualsevol polígon en qualsevol lloc en què els problemes no semblen eterns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.