Opinió

Patinar a Girona

La ciutat, suma de persones, espais, sorolls, llums... fa néixer productes o formes de relacionar-se específiques, genuïnament urbanes. En són exemple els grafits o l'skate (patinar sobre una planxa), dues activitats que basculen entre la legalitat i la il·legalitat. Els grafits han influït en l'art dels nostres dies i han fet aparèixer artistes reconeguts, i de l'skate en viuen esportistes professionals, seguits per multitud d'adolescents que tenen una estètica pròpia, busquen les seves marques de roba, editen vídeos... tot un fenomen cultural i social fill de la ciutat, però que no totes semblen reconèixer. Per exemple Girona, on els joves aficionats patinadors no tenen cap lloc on practicar el seu esport. Tan bé que va que es relacionin i facin exercici, en lloc d'estar hores i hores hipnotitzats, anorreats, pel Facebook!

Per sort totes les viles grans i mitjanes han habilitat espais per a aquests fanàtics de la planxa i de la ciutat. Quasi tots els pobles de la rodalia de la capital en disposen, però no Girona, on es persegueix, a baixa intensitat, els skaters que es troben a la Cons o a la plaça del Mercat. Uns fills no acceptats per la seva mare. Estrany. Fan fressa quan salten, van a la seva, ratllen bancs i baranes... Són motius per perseguir-los, o bé per habilitar espais on puguin gaudir, ells també, de la seva ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.