Articles

preguntes

JORDI BASTÉ

Grans dies, grans idees

1.

ALGÚ ES VA FIXAR
(els que hagin vist la pel·lícula estrenada ahir) que a Torrente 4 hi ha un derbi a la presó entre interns del Real Madrid i de l'Atlético de Madrid i que Cesc Fàbregas, que fa un dels múltiples cameos del film, és al costat dels madridistes, tot i que no arriba a jugar amb ells?

2.

SABÍEU QUE
la mare de Cesc Fàbregas va ser amb la germana del futbolista, Carlota, i els avis materns a l'hotel de concentració de l'Arsenal per estar una estona al costat del futbolista? Va ser una excepcionalitat, ja que Cesc va haver de demanar verbalment a Arsène Wenger permís per poder-ho fer?

3.

US IMAGINEU QUÈ
hauria passat si l'argentí Javier Mascherano no hagués estat al lloc adequat, en el moment oportú i amb el peu bo per evitar el que hauria pogut ser l'eliminació del Barça de la Champions? Algú em sabria contestar la terrible pregunta: hauria canviat la història del futbol present? Haurien estat Mascherano i Adriano els nous José Mari?

4.

PERQUÈ,
si l'Arsenal hagués eliminat el Barça, com hauria afectat l'equip el sotrac amb vista al partidàs de demà al Sánchez Pizjuán? Sé que si la nostra àvia tingués rodes seria una bicicleta, però podem calibrar la magnitud de la tragèdia i com es rearmaria anímicament el madridisme? I més, tal com s'hauria produït l'eliminació, amb el cant a jugar miserablement a futbol?

5.

COM ES POT SER
tan bo com Leo Messi que, tot i que (m'hi reafirmo) fa algunes setmanes que li falta un puntet per estar impecable, va fer un gol, l'1 a 0, que només està permès als que estan per sobre de la mitjana?

6.

NO ÉS BONÍSSIM QUE
Santiago Segura vulgui tornar a atacar Pep Guardiola perquè surti a Torrente 5, ja que l'entrenador del Barça, via David Trueba, li va dir que no pel que, segons Segura, «hagués pogut dir la institució»? Sabíeu que ahir el protagonista i director de Torrente va explicar que el Real Madrid va demanar veure abans el film per si hi havia alguna actuació impròpia de Sergio Ramos o Raúl Arbeloa?

7.

COM ÉS POSSIBLE QUE
a Mestalla es posi una taula de so al límit del terreny de joc el dia de la final de la copa per augmentar-ne el volum si es xiula en excés l'himne espanyol? No és un atemptat a la llibertat d'expressió i, en tot cas, un error greu de l'organització fer-ho públic a través del Marca i alertar d'aquesta barbaritat que pensen fer?

8.

NO HAURÍEM DE
frenar el debat sobre si els barcelonistes havien de xiular o no Cesc Fàbregas? Algú del Barça pensa que, a un preu més raonable que 40 milions d'euros, hauria de fitxar? Ningú no va veure que és normal que molts seguidors xiulessin Cesc pel simple fet que, en aquell moment del canvi, el Barça no estava classificat?

9.

UN DETALL QUE
cada jornada de lliga passa: us heu fixat que en les ràdios i en els seus carrusels quan es parla de les actuacions arbitrals, si un àrbitre ha estat molt malament es diu «fatal» i si ha estat molt bé només es diu «correcte»? Veieu que molts cops són el pim, pam, pum del futbol?

10.

PER QUÈ
hem d'aplaudir la meravellosa iniciativa dels jugadors del Betis, que lluiran a partir del partit d'aquest cap de setmana contra el Girona el nom de Miki Roqué amb el dorsal número 26 en un pedaç que es posaran en una de les mànigues de la samarreta dels partits?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.