Opinió

preguntes

JORDI BASTÉ

La setmana patètica

1.

ACCEPTAREU
els culers que ja teniu una edat reconèixer que en setmanes tan nefastes com aquestes en què tots els astres no han estat propicis, com diria l'Astèrix, amb pèssims arbitratges, malastrugança, brama de dopatges inexistents i el tumor extirpat a Éric Abidal, fa vint anys estaríem convençuts d'un sotrac de l'equip en les properes jornades? Algú dubta de la victòria del Barça aquest vespre contra el Getafe?

2.

PODEM
deixar de programar coses estranyes com ara demanar aplaudir en determinats minuts Éric Abidal o fer reportatges televisius en cadenes espanyoles parlant del tema amb música trista i lenta? Si a l'agost ja estarà fent la pretemporada, si us plau! Que la sort d'Abidal és jugar en un equip de futbol i que li facin una anàlisi de sang com a norma. Aplaudim que tots ens solidaritzéssim amb ell i ovacionem que el Real Madrid es posés una samarreta per donar-li ànim, però tractar Abidal com a passat més que com a futur és un greu error.

3.

ALGUN
dia s'acceptarà públic o serà televisat el sorteig de la lliga de futbol? És normal aquest calendari que ajustarà els millors partits en un mes? És lògic que tots els Barça-Real Madrid es puguin concentrar en només vint dies? No seria molt més normal que la final de copa fos el darrer partit de la temporada com una gran festa del futbol que està vinculat a la Federació Espanyola de Futbol?

4.

NINGÚ
no veu que no pot ser aquest tot s'hi val madridista empès per Florentino Pérez i amb el vistiplau d'un periodista madrileny? Aplaudim l'habilitat de Pep Guardiola quan li van qüestionar ahir en la roda de premsa pel tema del dopatge i va respondre: pregunteu-ho a Florentino i a la COPE?

5.

COM ÉS
que la junta directiva del Barça no té cap mecanisme per ser més contundent i deixa sol Pep Guardiola a l'hora de fer declaracions? No hauria de sortir el president i marcar la línia sobre el que ja és una evidència, ja que tal com explicava Santi Nolla al Mundo Deportivo dimecres passat, Florentino Pérez ja fa setmanes que en diversos dinars amb periodistes va escampant els seus dubtes sobre el Barça i el dopatge?

6.

HI HA
algú en el futbol espanyol que encara pensi que l'Atlético de Madrid sumarà algun punt aquesta nit contra el Real Madrid al Calderón? De tota manera, ningú no ha mirat per un moment el complicadíssim calendari del Madrid fora del Bernabéu d'aquí al final de la lliga: Bilbao, València, Sevilla i Vila-real?

7.

ACCEPTARÀ
Santiago Segura la invitació del president de l'Atlético de Madrid per seure aquesta nit a la llotja de l'estadi colchonero per presenciar el derbi madrileny? Sabrà Cerezo que a Segura el futbol li importa un rave i que l'únic lligam són amics seus fanàtics com ara David Trueba, del Barça, i Antonio Resines, del Real Madrid? Es lògic, però, que hi vagi, ja que el seu personatge, Torrente, és un seguidor malalt de l'Atlético de Madrid?

8.

SABÍEU
que el cònsol general del Japó, convidat per Sandro Rosell, tenia dubtes d'assistir aquest vespre a la llotja del Camp Nou per por que li preguntessin què feia un japonès veient un acte festiu en lloc de vetllar pels seus compatriotes? Enteneu, però, que alguns li vam dir que un dels millors agraïments que pot tenir és tornar la magnífica cortesia del Barça i ser avui a la llotja presenciant el partit?

9.

NO PREGUNTO,
confirmo després de qüestionar-me aquesta setmana sobre si l'operació a Éric Abidal hauria anat bé? La resposta la rebo a través d'un SMS el dia de la intervenció a l'hospital Clínic d'un gran amic metge: «Que sàpigues que el cirurgià i l'equip que operen Abidal estan considerats els més prestigiosos del món en malalties i tumors de fetge. En la literatura mèdica la unitat d'hepatologia del Clínic està referenciada com la millor.»

10.

NINGÚ
no veu que comença una època magnífica esportiva cada cop que s'inaugura, com aquest cap de setmana, el mundial de motos? Una època en què s'ajunten les motos, aviat la F-1, l'inici de la temporada de ciclisme, la traca final de la lliga de futbol, la Champions i la final de la copa, el tram final de la lliga ACB o d'altres lligues que viuen els finals de temporada?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.