Opinió

PLAÇA MAJOR

Pregunta dos

L'objectiu és obtenir els mateixos beneficis amb menys recursos

“Resposta a la pregunta dos sobre les mesures que aplicaria per solucionar la crisi. Tal i com hem estudiat al curs, les mesures més necessàries per solucionar la crisi són tres: crear nous productes, augmentar la productivitat i reduir la despesa. Per crear nous productes cal invertir en investigació i educació. Només si invertim en aquests actius podrem desenvolupar la tecnologia i la creativitat que necessitem per inventar nous productes. Però massa èmfasi en l'educació pot ser contraproduent. Hi ha moltes feines que no requereixen personal qualificat (neteja, transport, construcció, menjar) i, per evitar que arribi més força de treball estrangera, és important tenir gent autòctona que accepti fer aquestes feines.

Augmentar la productivitat no vol dir augmentar la producció sinó augmentar el rendiment i aconseguir fer més amb menys. L'objectiu és obtenir els mateixos beneficis amb menys recursos, menys temps i menys personal. Si calen mesures dràstiques, s'han d'aplicar sense vacil·lacions. Però si convé prescindir de personal pot sorgir un efecte negatiu, que és l'augment de l'atur. Per solucionar la crisi, necessitem augmentar la productivitat, encara que això signifiqui també augmentar la inactivitat. És una època de sacrificis i cal fomentar una mentalitat oberta i flexible.

La despesa també s'ha de reduir, perquè tal reducció permetrà la futura recapitalització de les empreses, generarà estalvi i farà augmentar el poder adquisitiu dels consumidors. Els governs també s'han d'estrènyer el cinturó i no malgastar. Però les inversions no es poden aturar, ja que també generen riquesa. Per superar la crisi, és bo estimular la despesa. És important que augmenti el consum, perquè l'augment del consum farà que augmenti la producció.

Per tant, les mesures que jo aplicaria per resoldre la crisi són invertir en educació i alhora desincentivar l'educació universal; incrementar la productivitat, encara que això signifiqui augmentar l'atur; i, finalment, reduir la despesa per generar altra vegada l'augment de la despesa i del consum.

Per resoldre la crisi, les principals mesures que cal aplicar són sempre les més importants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.