Articles

i ara què, urbanita?

Benvinguts a Gaudilàndia

No entenc que gent del PSC i Iniciativa puguin omplir de tanques un espai natural

La subtilesa de l'Ajuntament de Barcelona no té límits. Immersos en la crisi profunda, provocada també per les polítiques de Zapatero i companyia, els representants del cap i casal s'han tret del pap convertir el parc Güell en zona de pagament. El divorci entre els dirigents municipals i les entitats cíviques és tan gran que fins i tot l'associació de veïns del Coll-Vallcarca va convocar ahir una concentració per protestar per les arbitrarietats d'un consistori que fa anys que va a la deriva. El text de la cita no podia ser més explícit del malestar dels veïns: “Evitem que posin aquests torns al parc per fer-lo de pagament. Vuit torns a 500.000 euros equival a 83 milions d'euros, mentre la gent passa gana, les famílies estan a l'atur, no poden pagar el lloguer o perden els habitatges perquè no poden pagar la hipoteca... No fa falta tancar el parc ni donar peu a crear Gaudilàndia”. La destrucció pública del parc no és nova. Fa anys, l'Ajuntament es va dedicar a col·locar tanques metàl·liques per evitar el pas. No entenc que gent del PSC i Iniciativa, sempre presumint d'ecologisme, puguin omplir un dels escassos espais naturals de la ciutat de tanques, fins i tot després d'haver fet intents de repoblar-lo d'espècies animals. La barra i la cobdícia arriba fins al paroxisme en un nou exercici de manca de sensibilitat.

Després de patir les absurditats dels últims alcaldes Clos i Hereu, el torn sembla clarament preparat per al doctor Trias. Canviarà, però, les polítiques? Evitarà alcaldades com la del parc Güell? Escoltarà una mica més el veïnat o es mantindrà com un mariscal napoleònic, com han fet els últims alcaldes i regidors socialistes? Potser a Hereu i al seu equip els convindria deixar de pensar tant en destruir el patrimoni que ens queda i voltar per Barcelona a peu.

Els recomano que iniciïn la ruta més o menys on la comencen els turistes que van al parc Güell, és a dir, des de la sortida del metro de Vallcarca. Allà es podran trobar el vell poblet totalment destruït, com si l'haguessin arrasat amb un bombardeig. Buscaven també Gaddafi? O era Ussama bin Laden?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.