Articles

Ull de peix

Pobra copa!

El més astorador de tot és que els musulmans estan comprant clubs espanyols

No em negareu que el futbol espanyol està passant per uns moments molt peculiars. Em refereixo a casos tan pintorescos com ara que destrossin la copa del Rei (abans del Generalísimo) que tant s'han afanyat per obtenir, tot just tenir-la a les mans. El mal és que, en època de crisi, aquest dispendi en metalls refinats, entre els quals la plata, és un dur afront als milions de ciutadans sense feina i a la ignomínia dels desnonats per no poder pagar una mínima part del valor d'aquesta copa. I em refereixo als pops endevins, que han popularitzat els fervors patriòtics dels nostres veïns: sense comentaris.

També em refereixo a la curiosa associació mental Real Madrid = Espanya, ergo Barcelona = no-Espanya, que s'ha posat de manifest en les apassionades entrevistes que els informadors esportius duen a terme en acabat un partit, posant el micro sota boques més exultants que no solvents. En efecte, vaig sentir dotzenes de vegades uns “¡Viva España!” en havent guanyat la copa del Rei (abans del Generalísimo) el Real Madrid, o confessions com “¡Ha ganado España!”, que jo trobo exactíssimes, però que si ho dius tu et diuen paleto, provinciano, talibán i fins i tot nazi.

No, no us penseu que em contradic: he començat aquest article dient que el futbol espanyol travessa moments sorprenents, i tot seguit m'he posat a parlar del Real Madrid, com si jo confongués Espanya amb el Real Madrid (bé, home, no és ben bé això). No, no: ho he dit perquè el més astorador de tot és que els musulmans estan comprant clubs espanyols, en una mena d'invasió peninsular semblant a la del segle VIII, que va donar lloc a una mal anomenada reconquesta. No és una anècdota isolada, sinó que petrodòlars, majoritàriament de Dubai, han posat els seus mercantilistes ulls en clubs de futbol espanyols; si continua així, la nostra independència serà considerada per l'ínclita Elena Salgado (que parla de l'economia catalana com si tingués migranya) com un bel·licós acte patriòtic espanyol i la Chacón ens deixarà el seu exèrcit perquè rematem la feina. I després diuen que els espanyols són racistes. No, dona, no: això depèn de la mida del talonari que exhibeixin els musulmans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.